Majami i Lejkersi poveli 3:1

Hit i "jezeraši" nadomak plasmana u finala Konferencija

4094 pregleda 26 reakcija 2 komentar(a)
Heroj Lejkersa Loni Voker na prethodnom meču sa Voriorsima, Foto: Reuters
Heroj Lejkersa Loni Voker na prethodnom meču sa Voriorsima, Foto: Reuters

MAJAMI - NJUJORK 109:101

Avantura Majamija u plej-ofu se nastavlja - osmoplasiranom Hitu sada fali jedna pobjeda za prolazak u finale Istoka, treće u posljednje četiri sezone.

Prvi tim koji je iz plej-ina prošao u drugu rundu je savladao Njujork i sada ima vođstvo od 3:1 i priliku da u "Gardenu" riješi sve dileme.

U još jednom meču koji je prije svega bio defanzivna afera, "vrelina" je vođena Džimijem Batlerom bila bolja, a Niksi su propustili veliku šansu početkom posljednjeg kvartala kada su domaćini pormašili 12 od prvih 15 šuteva.

Gosti iz "velike jabuke" ipak nisu uspjeli kapitalizuju i kada je ekipa sa Floride pronašla ritam, već je bilo kasno za preokret.

Batler je predvodio Majami sa 27 poena, šest skokova i 10 asistencija, Bam Adebajo je imao dabl-dabl (23-13), Maks Štrus je dodao 16 koševa, Kajl Lauri 15...

Džejlen Branson je standradno bio najbolji igrač Niksa sa 32 poena i 11 uspješnih dodavanja, Ar Džej Beret je upisao 24 koša, a Džulijus Rendl 20.

LA LEJKERSI - GOLDEN STEJT 104:101

Lejkersi su posljednju četvrtinu ušli sa sedam poena zaostatka (77:84), a onda se pojavio neočkivani heroj.

Loni Voker, momak koji tu da odigra dobre minute u odbrani kada uđe sa klupe, ubacio je aktuelnim šampionima 15 poena u četvrtoj dionici i doveo ih na ivicu ambisa.

Voker je postao tek drugi igrač u istoriji "jezeraša" koji je ubacio 15 ili više koševa sa klupe u posljednjem kvartalu, a taj podvig je 1997. "patentirao" legendarni Kobi Brajant.

Gosti iz San Franciska su većinu utakmice izgledali kao bolji tim, ali opet ih je koštao slab procenat iza linije 7,24 - "ratnici" su postigli 12 trojki iz 41 pokušaja.

Stef Kari je zabilježio tripl-dabl: 31 poena, 10 skokova i 14 asistencija, ali je i on šutirao slabo za tri (3/14).

Klej Tomspon je nastavio sa lošim partijama u doigravanju. Ubacio je svega devet koševa (3/11 iz igre, 3/9 za tri), dok je prvi pratilac Kariju bio Endru Vigins sa 17 poena.

Lebron Džejms je bio najbolji pojedinac u domaćoj ekipi sa 27 koševa, devet skokova i šest uspješnih dodavanja, Entoni Dejvis je imao dabl-dabl (23-15), a Ostin Rivs je dodao 21 poen.

Bonus video: