Loni Voker: Dječak koji je preživio zlostavljanje sada "kopira" Brajanta i nosi Lejkerse u plej-ofu

"Bilo je to ljeto koje sam proveo kod šire familije, tada sam išao u peti razred. Bio sam lakovjerno radoznalo dijete koje nije znalo šta je pravi svijet - tog ljeta sam seksualno uznemiravan, silovan i zlostavljan"

7992 pregleda 2 komentar(a)
Voker (broj četiri) i njegov saigrač u Lejkerima Denis Šruder, Foto: Reuters
Voker (broj četiri) i njegov saigrač u Lejkerima Denis Šruder, Foto: Reuters

Osmi dan maja, 1997. godina - tada potencijalno velika zvijezda Kobi Brajant ušao je sa klupe i sa 17 poena u posljednjoj četvrtini vodio LA Lejkerse do trijumfa nad tada moćnom Jutom.

Osmi dan maja, 2023. godina - za mnoge i dalje malo poznati Loni Voker IV ušao je sa klipe i sa 15 poena u posljednjoj četvrtinu nosio Lejkerse do 3:1 protiv Golden Stejta u NBA polufinalu Zapada.

Nevjerovatna podudarnost, naravno i sjana igra, skrenuli su pažnju na beka velikana iz Kalifornije, ali i podsjetili mnoge na teško djetinjstvo koje je imao Voker.

Jednog dana Voker se na Instagramu pohvalio novom frizurom, tačnije ošišao je kosu koju je držao neobično podignutom. I to teško da bi bila bitna vijest da iza nje ne stoji zastrašujuća pozadina.

Loni je sve tada objasnio na Instagramu...

"Bilo je to ljeto koje sam proveo kod šire familije, tada sam išao u peti razred. Bio sam lakovjerno radoznalo dijete koje nije znalo šta je pravi svijet - tog ljeta sam seksualno uznemiravan, silovan i zlostavljan, čak sam se i navikao na to, jer u tim godinama ne znaš šta je ispravno, a šta ne", otkrio je stravičnu prošlost Voker.

A onda je objasnio i šta mu je značila kosa...

"Pravi razlog zašto sam ovo počeo da radim sa kosom jeste to što mi je ona bila mehanizam za skrivanje", rekao je Voker.

Tada nije otkrio imena rođaka.

"Oprostio sam svima, čak i onima koji nisu zaslužili. Zašto? Jer su nepotreban teret. Vrijeme nikog ne čeka, pa zašto bih gubio vrijeme na njih", dodao je Voker.

Povezani članci

09. Maj 2023.

Majami i Lejkersi poveli 3:1

Nakon univerzitetske karijere, Vokera su na draftu 2018. izabrali San Antonio i veliki Greg Popovič. U Teksasu kao dosta mlad nije ostavio veliki trag, ali pamti se da je poput sinoćnjeg meča sa Golden Stejtom "razbio" lokalnog rivala Hjuston kada je u posljednjoj četvrtini ubacio 19 poena.

Teški dani su iza njega, sada stoji uz rame sa legendom Lebronom Džejmsom i zajedno sanjaju da šampionske prstenove vrate u Los Anđeles.

Bonus video: