Rađa: Za Hrvatsku nikada neće igrati Amerikanac, nećemo da kupujemo rezultate

"Igranje za reprezentaciju trebalo bi biti pitanje časti i ponosa i zaista ne vidim nikakvog smisla u davanju papira nekom Amerikancu kako bi on preko noći postao Hrvat", kazao je Rađa
6 komentar(a)
Dino Rađa, Foto: HKS
Dino Rađa, Foto: HKS
Ažurirano: 09.09.2017. 11:05h

Legenda hrvatske košarke Dino Rađa, sada jedan od čelnih ljudi košarkaškog saveza te zemlje, ponovio je da u reprezentaciji Hrvatske nikada neće igrati nijedan stranac.

"Tako nešto me ne interesuje. Nemam namjeru da kupujem rezultat. Hrvati bi trebalo da igraju za Hrvatsku, Turci za Tursku, a Amerikanci za Ameriku. Zar nije dovoljno što su klubovi odavno već isprostituisani, u toj mjeri da je to postalo gadljivo. Moramo li uništiti i reprezentaciju? Fenerbahče je prvak Europe, a u timu imaju samo dva Turčina. Je li to normalno? Igranje za reprezentaciju trebalo bi biti pitanje časti i ponosa i zaista ne vidim nikakvog smisla u davanju papira nekom Amerikancu kako bi on preko noći postao Hrvat. Pa, tako bi onda i moja majka mogla voditi reprezentaciju. Neka drugi to rade ako žele, mi nećemo i igraćemo sa onim što imamo'', bio je jasan Rađa.

Hrvatska u nedjelju igra sa Rusijom meč osmine finala.

"Nakon nesigurnog otvaranja turnira pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sad treba zaboraviti sve što je bilo jer počinje sasvim drugi turnir. Više mjesta za popravni nema i u nedjelju nas čeka dramatična utakmica, jedna od onih koje se rješavaju na jednu loptu. Ipak, mislim da smo bolji, da smo pronašli igru, da smo u formi i da ćemo izboriti četvrtfinale'', rekao je Rađa za index.hr.

Bonus video: