Real - Partizan: Ko će srušiti tradiciju i otvoriti vrata Kaunasa

Peti čin nezaboravne serije: Real Madrid i Partizan večeras (srijeda, 21h) za plasman na fajnal-for Evrolige

5332 pregleda 8 komentar(a)
Mjesta na F4 ima samo za jednog majstora: Duel Dantea Egzuma i Edija Tavaresa, Foto: Euroleague
Mjesta na F4 ima samo za jednog majstora: Duel Dantea Egzuma i Edija Tavaresa, Foto: Euroleague

Jedna od epskih serija košarkaške Evrolige stigla je do posljednjeg čina - predstave nakon koje više nema popravnih, nakon koje pobjednik otvara vrata Kaunasa i nastavlja da sanja evropski vrh.

Real Madrid i Partizan ponovo oči u oči - odluka o putniku na fajnal-for pada večeras od 21 sat u "Vizink centru".

"Peti meč, nema šestog, to je valjda problem... Neko će na fajnal-for", slikovito je najavio večerašnji meč trener Partizana i najbolji evropski stručnjak Željko Obradović.

Nakon Partizanovih 0:2 iz Madrida, pa tuče u drugom meču, suspenzija, utakmice koja je u Beogradu odigrana kada je malo kome bilo do košarke, do povratka Reala... Nakon svega niko ne može da prognozira šta će donijeti "majstorica" u Madridu.

Jedno je pred ovaj meč, ipak, sigurno - Real i Partizan srušiće jednu tradiciju Evrolige. Ako slave "crno-bijeli" postaće prva ekipa koja je peti meč plej-ofa dobila na gostujućem terenu, a u slučaju trijumfa "blankosa" momci Ćus Matea biće prvi koji su prošli dalje nakon minusa od 2:0.

"Uspjeli smo da se vratimo u Madrid i učinićemo sve što je u našim rukama da pobijedimo i ovaj meč. Imamo jak mentalitet i mislim da ćemo i sada imati stav kao u Beogradu", poručio je Mateo.

Novinari su, s druge strane, podsjetili Obradovića da gost nikad nije slavio u petom meču.

"Da, a imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao. Ipak, statistika postoji da bi se neke stvari mijenjale - vidjećemo u srijedu šta će biti", dodao je Obradović.

Jedna o ključnih stvari čovjeka koji je deset puta kao trener osvajao Evroligu biće da zaustavi gorostasa Edija Tavaresa.

"Iz dvije utakmice u Beogradu izvukli smo pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Prije svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu", zaključio je Obradović.

Ono što je odlična vijest za Partizan jeste povratak nakon suspenzije heroja prvog meča u Madridu Kevina Pantera, dok će Real morati bez Geršona Jabuselea i povrijeđenog Gabrijela Deka.

Barsa i Olimpijakos čekaju

Barselona je mnogo ranije od ostalih preko Žalgirisa obezbijedila plasman na fajnal-for, Olimpijakos je to učinio sinoć u petom meču protiv Fenerbahčea, a osim Reala i Partizana još će se i Monako i Makabi boriti za svjetla Kaunasa.

Peti meč timova koju su ponos kneževine i Izraela počinje u 20 sati.

Bonus video: