Mijović pred meč sa Zvezdom: Imamo ambicije i želje

Budućnost Voli sjutra (19.30) gostuje Crvenoj zvezdi u prvom meču polufinala Admiralbet ABA lige

18310 pregleda 70 reakcija 8 komentar(a)
Grin i Mijović, Foto: KK Budućnost Voli
Grin i Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Rivalstvo Crvene zvezde i Budućnost Volija dobija još jednu epizodu - aktuelni šampion Admiralbet ABA lige sjutra će (19.30) dočekati Podgoričane u prvom meču polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja.

Budućnost je u četvrtfinalu eliminisala Megu, dok je Zvezda bila bolja od Zadra.

"Sigurno da nas očekuje zahtjevna utakmica. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gdje smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno. Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali na utakmicama sa Megom - u prvoj, a posebno u prvom poluvremenu druge", rekao je na današnjoj konferenciji trener Budućnosti Petar Mijović.

Plasmanom u polufinale ekipa je, smatra Mijović, ispunila glavni cilj. Ali, crnogorski šampion se na tome neće zaustaviti.

"U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo, plasmanom u polufinale, prevashodni cilj ispunili. Međutim, sportski i ljudski je da se ambicije tu ne završavaju. Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov - nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo ovu seriju. Imamo svoje ambicije i želje", poručio je Mijović.

Petar Mijović na današnjoj konferenciji
Petar Mijović na današnjoj konferencijifoto: KK Budućnost Voli

Zvezda je poznata po odbrani, presingu na protivničke igrače.

"Jedan od kvaliteta Zvezdine igre je izuzetno agresivna spoljna linija. U tome prednjači Kampaco sa pritiskom na loptu, Lazarević i Lazić kao igrači koji su dominantno defanzivno orjentisani. Dosta pokretljive pozicije četiri i pet, koja im daje mogućnost da igraju osnovnu odbranu od 'pik-en-rola' na nekoliko različitih načina. Sigurno da je jedna od stvari koja će biti ključ utakmice adaptacija na agresiju u spoljnoj liniji. Mi smo tokom sezone imali problema, gdje je taj pritisak znao da nas iz komotnih situacija uvede u utakmice na jednu loptu. Apostrofirali smo to kao jednu od najvažnijih stvari, ukoliko želimo dobar rezultat u Beogradu", kazao je trener Budućnosti.

Glavni adut Budućnosti je svakako Erik Grin, koji u završnici sezone igra odlično.

"Crvena zvezda je odličan tim. Borićemo se, moramo da igramo čvrsto u odbrani i da se držimo trenerovog plana. Vjerujem da ćemo igrati dobro", smatra košarkaš "plavih".

Grin na današnjoj konferenciji
Grin na današnjoj konferencijifoto: KK Budućnost Voli

Ekipi ne smije da se dogodi pad, kao na utakmicama sa Megom.

"U prvom poluvremenu druge utakmice protiv Mege smo bili bez energije. Protiv Zvezde to ne smijemo da ponovimo. Energetski moramo da budemo na visokom nivou, da se fokusiramo na odbranu. Zvezda je mnogo dobar tim, ima odlične bekove, dobre centre. Moramo da budemo agresivni, da dodajemo loptu. Uzubuđen sam zbog izazova - kako ja, tako i kompletan tim”, zaključio je Grin.

Bonus video: