Istorijska noć Džejsona Tejtuma, Boston zakazao okršaj sa Majamijem

Tejtum oborio rekord, Seltiksi u drugom poluvremenu razbili Sikserse

15566 pregleda 47 reakcija 5 komentar(a)
Fantastični Tejtum "plesao" po terenu, Seltiksi idu na Hit u finalu Istoka, Foto: Reuters
Fantastični Tejtum "plesao" po terenu, Seltiksi idu na Hit u finalu Istoka, Foto: Reuters

Boston je savladao Filadelfiju (112:88) i time osigurao susret sa Majamijem u finalu Istočne Konferencije.

Dosta kritika se moglo čuti na račun Džejsona Tejtuma prije ovog meča, ali je momak iz Senta Luisa pokazao svima da je sa razlogom smatran jednim od najboljih igrača u NBA ligi.

Ubacio je 51 poen, čime je oborio rekord lige po broju postignutih koševa u sedmoj utakmici plej-of serije, koji je nedavno postavio Stef Kari.

Nisko krilo "kelta" je od početka bilo u sjajnom ritmu, ekipa iz Pensilvanije je parirala u prvom poluvremenu, ali su domaćini u trećem periodu demonstrirali silu, riješivši taj kvartal u svoju korist rezultatom 33:10.

Četvrta dionica je bila formalnost, a Tejtum je izašao na tri minuta do kraja, uz ovacije sa tribina prepunog "TD Gardena".

Tim iz Masačusetsa je ovim trijumfom zakazao okršaj sa Majamijem, što će biti repriza finala Istoka iz 2020. i 2022. godine, a ostaje da se vidi da li Boston može da emulira uspjeh iz prošle sezone i ponovo zaigra u velikom Finalu.

Sa druge strane, ekipa iz grada "bratske ljubavi" je razočarala u najvažnijem meču sezone, pa će se post dugačak 22 godine nastaviti. Posljednji put su Siksersi finale Konferencije igrali 2001. godine, kada je lider tima bio Alen Ajverson.

Džoel Embid i Džejms Harden su odigrali katastrofalne partije i glavni su krivci za poraz. Novokrunisani MVP nije opravdao taj epitet, postigavši svega 15 poena, uz očajan šut iz polja (5/18).

Harden je meč završio sa devet koševa (3/11 iz igre), uz pet izgubljenih lopti.

Džejlen Braun je dodao 25 poena za Seltikse, dok su Tobajas Heris sa 19 i Tajris Maksi sa 17 bili najbolji pojedinci gostiju.

Bonus video: