Embid: Bili smo statični; Rivers: Imali smo šansu

Filadelfija u sedmom meču polufinala Istočne konferencije NBA lige izgubila od Bostona 112:88

5049 pregleda 7 komentar(a)
Embid i Tejtum, Foto: Reuters
Embid i Tejtum, Foto: Reuters

Košarkaši Filadelfije eliminisani su od Bostona u polufinalu NBA lige - Seltiksi su u sedmoj utakmici razbili rivala, slavili 112:88 i plasirali se u još jedno finale konferencije.

Filadelfija je u seriji vodila 1:0, potom je bilo 3:2, ali je u odlučujućem meču Džejson Tejtum odigrao fenomenalno, ubacio 51 poen i Seltikse odveo u finale.

"Boston je igrao veoma dobro. Mi smo odabrali pogrešno veče da udarimo u zid. Svi smo bili ’hladni’, nismo pogodili ništa. Boston je vjerovatno najbolji tim u ligi, mnogo igrača koji sjajno igraju – veći dio serije smo igrali dobro, ali nismo uspjeli. Bili smo statični veći dio večeri, nismo imali dobar protok lopte“, rekao je nakon utakmice MVP lige, Džoel Embid.

Embid je meč završio sa 15 poena, dok je Džejms Harden ubacio devet.

"Uradili smo dobar posao, počeli smo rano da opterećujemo njihov reket, znali smo šta treba da napravimo da bismo išli dalje, ali onda smo stali", kazao je Harden.

Trener Filadelfije Dok Rivers rekao je da je uprkos svemu zadovoljan sezonom.

"Igrali smo dobro, lopta se odlično kretala i vjerovali smo u ono što smo radili, ali onda smo vezali tri ili četiri izgubljene lopte zaredom, jednom uz tehničku grešku Hardena. Poslije toga više nismo igrali do kraja utakmice. Boston je igrao snažno, odlično do kraja. Mi smo imali svoje šanse, dobijali situacije da pogađamo kvalitetne šuteve. Šta smo još mogli da uradimo", poručio je Rivers.

Boston će u finalu igrati sa Majamijem.

Bonus video: