Tejtum: Moram da dominiram u svim aspektima, to podigne i moje saigrače

Boston u odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala pobijedio Filadelfiju 112:88

3887 pregleda 0 komentar(a)
Džejson Tejtum, Foto: Reuters
Džejson Tejtum, Foto: Reuters

Džejson Tejtum je obilježio sedmu utakmicu polufinala Istočne konferencije NBA lige - košarkaš Bostona je ubacio Filadelfiji 51 poen, oborio rekord Stefa Karija po broju poena u 7. utakmici plej-ofa i odveo svoju ekipu u finale Istoka.

Boston je slavio 112:88 i preokrenuo seriju nakon što je Filadelfija vodila 3;2.

"Moram da dominiram u svim aspektima, da uhvatim što više lopti, da podijelim asistencije, da igram dobru odbranu. To podigne i moje saigrače, kada me vide kako se borim i bacam na parketu za svaku loptu. To nam daje dodatnu energiju. Pokušavam da nađem sve moguće načine da pomognem timu i dominiram u svim aspektima", rekao je Tejtum.

Boston će u finalu Istočne konferencije igrati sa Majamijem.

"Odlično ih poznajemo, treći put u posljednje četiri godine se sretamo sa njima. Imaju dobrog trenera, igrače, znaju da igraju kvalitetnu košarku, pronašli su način da pobjeđuju velike utakmice. Biće dosta takmičarskog naboja, biće zabavno, a kao takmičar jedva čekam da se sretnemo na terenu", rekao je Tejtum.

Trener Bostona Džo Mazula rekao smatra da je ekipa uradila odličan posao u seriji.

"Tejtum i cijela ekipa su uradili pravi posao. To je plej-of, jedan potez, jedna utakmica može da promijeni tok kompletne serije. Nismo nijednog trenutka bili previše ushićeni, niti smo padali kada stvari nisu išle kako želimo. Bili smo na zemlji, pokušavali da se adaptiramo i uradimo prave stvari. Zakrpili smo sve rupe. Bitno je da smo emotivno ostali smireni. Osjećamo se dobro što smo otišli u finale", poručio je Mazula.

Bonus video: