Rasterećeni „studenti” žele da se nadigravaju

SC Derbi u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige danas (19 časova) gostuje Partizanu

10444 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Do prije nekoliko godina, Studentski centar je bio mali klub iz Podgorice, za koji su igrali uglavnom nedokazani košarkaši, a dugo mu je trebalo da uđe i u Prvu ligu Crne Gore.

Preokret je nastupio 2020. godine, kada je kao filijala Budućnost Volija nastupio u ABA 2 ligi i već u prvoj sezoni osvojio 1. mjesto i ušao u elitu. Od tada, klub koji je po sponzoru dobio novo ime SC Derbi raste - ove sezone je ispisao istoriju plasmanom u plej-of AdmiralBet ABA lige i ulaskom u finale domaćeg šampionata, gdje će čekati neprikosnovenu Budućnost.

A na startu doigravanja u regionalnom takmičenju, sudariće se sa timom koji je na volšeban način ostao bez fajnl-fora Evrolige u Kanuasu, Partizanom. Beograđani su vodili 2:0 u seriji sa Realom, izgubili obje utakmice u Beogradu, a potom u majstorici u Madridu ispustili plus 18 iz 23. minuta (59:41) i izgubili 98:94.

Pet dana nakon tog poraza, “crno-bijeli” će danas (19 časova) u “Štark areni” dočekati “studente”. Umor i emotivna iscrpljenost izabranika Željka Obradovića može biti šansa za SC Derbi da zaprijeti, ali je jasno da šanse da trijumfuje gotovo da ne postoje.

- Čeka nas tim koji je u ovom momentu među najboljima u Evropi. Partizan je odigrao izvanrednu seriju protiv Real Madrida. Malo smo van takmičarskog ritma, prošlo je skoro mjesec od završetka regularnog dijela sezone u ABA ligi. Ipak, treniramo dobro i trebalo bi da budemo spremni, pogotovo na energetskom nivou, kao i da budemo fokusirani na zadatke. Rasterećeni smo, želimo da odigramo najbolje što možemo u ovom momentu i jedva čekamo utakmicu - istakao je trener “studenata”, Andrej Žakelj.

Krilni košarkaš Andrija Slavković je svjestan težine izazova.

- Dugo smo bez utakmice i u tom periodu smo najviše radili na nama i našoj igri. Suvišno je pričati o igračima Partizana i njihovom talentu, jedna su od najboljih ekipa u Evropi. Spremili smo se dobro, skautirali smo ih i pokušaćemo da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Nadam se da ćemo što duži period biti ravnopravni i na kraju pokušati da iznenadimo Partizan - rekao je 24-godišnji Bjelopoljac.

Najtrofejniji evropski trener je vjerovatno svjestan da je njegov tim “iscijeđen” nakon serije sa Realom, ali vjeruje da će njegov tim biti na nivou.

- Primarni cilj je od početka sezone bila ABA liga i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao do sada, ako ne i većem. SC Derbi je uvijek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će biti i sada. Imao je vremena da se pripremi, ali i mi imamo želju da serija počne i da krenemo sa plej-ofom - naglasio je Obradović, devetostruki osvajač Evrolige.

Bonus video: