Evroliga izabrala najbolju petorku

To su Lorenco Braun (Makabi), Džanan Musa (Real Madrid), Saša Vezenkov (Olimpijakos), Matijas Lesor (Partizan) i Valter Tavares (Real Madrid)

3116 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net

Jorgos Barcokas je najbolji trener, Saša Vezenkov najbolji strijelac, Jam Madar zvijezda u usponu, Valter Tavares najbolji defanzivac, najbolji potez izveo je Dante Egzum protiv Olimpijakosa, a Evroliga je danas objavila i članove najbolje petorke.

To su Lorenco Braun (Makabi), Džanan Musa (Real Madrid), Saša Vezenkov (Olimpijakos), Matijas Lesor (Partizan) i Valter Tavares (Real Madrid).

Braun je ove sezone prosječno postizao 16,4 poena, tri skoka i 5,5 asistencija, za indeks korisnosti 16,1.

Džanan Musa je sa Realom izborio plasman na fajnl-for, a prosječno je postizao 15,2 poena, 3,2 skoka, 2,7 asistencija, uz prosječan indeks 16,4.

Košarkaš Olimpijakos Saša Vezenkov je prosječno bilježio 17,2 poena, uz 6,8 skoka i 1,8 asistencija za prosječan indeks 21,2. Bugarski reprezentativac je bio MVP Evrolige u novembru i februaru.

Valter Tavares je ove sezone sa 84 blokade oborio rekord Evrolige. Prosječno je postizao 10,9 poena, uz 6,6 skokova i 2,2 blokade. Prosječan indeks mu je bio 17,3.

I na kraju, Matijas Lesor je odigrao sjajnu sezonu u dresu Partizana i prosječno postizao 12 poena, 7,1 skok i 1,4 asistencije za indeks korisnosti 19,1.

Bonus video: