''Basket u mom kvartu'': Cetinje pobjednik turnira u centru Podgorice

Na turniru se nadmetalo 14 ekipa

2262 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada

Drugi turnir manifestacije Sekretarijata za kulturu i sport ''Basket u mom kvartu'' više je bio ''basket u našim kvartovima'', jer je počeo na gradskom terenu u centru, na Bulevaru ''Ivana Crnojevića'', a završio se na Starom Aerodromu, u balon sali ''Junior'': grupna faza i četvrtfinalni mečevi odigrani su na otvorenom, ali zbog kiše koja je počela da pada u pojačanom tempu, polufinala i finale su preseljeni u zatvoreno, gdje je krunisan pobjednik, ekipa Cetinje.

Na turniru se nadmetalo 14 ekipa, koje su podijeljene u 4 grupe, iz kojih su, nakon obračuna po sistemu ''svako sa svakim'', po dvije najbolje plasirane prošle u eliminacionu fazu.

U četvrtfinalnim duelima, ključnim na turniru, jer njihovi pobjednici dobijaju vize za završni turnir 24. juna u Njegoševom parku, Vukovi (Boris Pižurica, Kračković Marko, Balša Knežević, Vasilije Maraš) su pobijedili Čep od livade 17:11, Limun je nakon velike borbe savladao mladu ekipu Tigrovi 18:16, Cetinje je porazilo Grafomatex 14:9, dok je Tristar (Stefan Vojinović, Blagoje Žarković, Nemanja Tomašević, Filip Nikolić), neočekivano ubjedljivo, trijumfovao nad ekipom Pick and roll – 13:0.

U prvom polufinalu je Cetinje nadigralo Tristar 17:10, dok je u drugom Limun bio previše kisjeo za Vukove (11:21).

Finale, koje je bilo pravi spot za ovaj mladi olimpijski spot, pripalo je Cetinju, koje je, nakon pregršta preokreta i dramatične završnice, pobijedilo Limun rezultatom 22:19.

"Pobjednicima turnira, koji su nastupili u sastavu Petar Stojanović, Marjan Stojanović, Predrag Lazarević i Miloš Nikolić, pored karte za završni turnir, pripala je novčana nagrada u iznosu od 200 eura, dok je Limun (Vasilije Kljajić, Petar Bošković, Radule Raspopović i Vuk Popović) dobio poklon pakete od partnera organizatora, proteini.si", saopštili su organizatori.

Na ovaj način su se Cetinje, Limun, Vukovi i Tristar pridružili ekipama Kobe, Maraguni, Pažići i Monteniggersi, koje su prošle sedmice na turniru ''preko Morače'' čekirali vize za Njegošev park.

"Naredni kvalifikacioni turnir na programu je u subotu 27. maja ''iza Splićanke'' na Zabjelu. Ostalo je mjesta za još tri ekipe, koje se mogu prijaviti do srijede, 24. maja, u 12h. U prijavi, koja se šalje na mail sportglavnigrad@gmail.com, potrebno je navesti ime ekipe, imena članova ekipe i datume njihovog rođenja, te kontakt telefon kapitena). Posljednji turnir biće održan 3. juna u naselju Pričelje (5 slobodnih mjesta – prijave otvorene do 31. maja), nakon čega će se 16 najboljih ekipa 24. juna na završnom spektaklu boriti za nagradni fond od 3.200 eura", saopštili su organizatori.

Bonus video: