Žakelj: Niko nije očekivao pobjedu nad Partizanom, pa ni mi

SC Debi sjutra (19) u drugom meču polufinala ABA lige dočekuje Partizan

4400 pregleda 2 komentar(a)
Žakelj na prvoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Žakelj na prvoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pred SC Derbijem je još jedna istorijska utakmica - ekipa Andreja Žakelja sjutra (19) dočekuje Partizan u drugom meču četvrtfinala Admiralbet ABA lige.

"Studenti" su u prvom susretu napravili senzaciju, slavili u Beogradu (84:83) i došli u situaciju da pred svojim navijačima imaju meč loptu.

I pored toga, trener Andrej Žakelj je smiren, a loptu prebaca u polje rivala, kazavši da je predstojeći meč bitniji za Partizan.

"Niko nije očekivao pobjedu nad Partizanom, iskreno ni mi. Nadali smo se da možemo da pružimo dobar otpor, a na kraju smo zasluženo slavili. Još jednom čestitam momcima na borbi i na fokusu. Spremamo se za drugu utakmicu - odmorili smo se i probaćemo da barem energetski ponovimo izdanje iz Beograda", rekao je u najavi meča Žakelj.

Energija i fokus, to su stvari koje potencira slovenački trener.

"Utakmica koja slijedi je bitnija za Partizan. Oni će biti agresivniji - vidjeli su naše mane, vidjeli su gdje smo najtanji. Rasterećeni smo. Probaćemo da ih iznenadimo, da pokušamo taktički nešto da promijenimo, ali nema puno vremena ni stvari koje možemo da napravimo. Bitno nam je da smo energetski spremni, fokusirani. Pokušaćemo da što duže budemo konkurentni u skoku. U tom segmentu igre smo dominirali u prvom meču. Nadamo se pozitivnoj utakmici", poručio je Andrej Žakelj.

I Mateo Drežnjak potencira činjenicu da je Partizan pod pritiskom, što će "studenti" pokušati da iskoriste.

"Velika pobjeda, malo ko je očekivao da ćemo moći da ih savladamo. Otišli smo opušteno, bez imperativa. Igrali smo korektno, bez većih grešaka i na kraju došli do pobjede. Opušteni smo i pred drugu utakmicu. Partizan je pod pritiskom. Probaćemo da ponovimo izdanje iz Beograda", rekao je Drežnjak.

Bonus video: