Budućnost Voli savladala Sutjesku u drugom meču i plasirala se u finale Prve lige

Aktuelni šampion slavio u Nikšiću 82:68 i zakazao finale sa SC Derbijem

12837 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija će 16. put igrati u finalu Prve crnogorske košarkaške lige - aktuelni šampion je večeras u Nikšiću savladao Sutjesku 82:68 u drugom meču polufinala plej-ofa.

Ekipa Petra Mijovića je u prvom susretu slavila 93:58, a u finalu će igrati protiv SC Derbija. Trener Budućnosti je od stranaca večeras koristio Erika Grina, Alfu Kabu, Džej Džej O'Brajena i Aleksandra Lazića.

Sutjeska je često vodila tokom prvog dijela, nakon trojke Bogdana Bojića imala maksimalnih pet poena prednosti (29:24), a posljednje vođstvo imala kada je Mašan Vrbica takođe bio precizan za tri - 36:35.

Budućnost je napravila mini-seriju 6:0, na odmor otišla sa pet poena prednosti (41:35), a na kraju treće četvrtine imala maksimalnih plus 16 - 63:47.

Sutjeska se do kraja borila, uspjela da priđe na minus pet (69:64), imala napad za minus tri, ali je Vrbica bio neprecizan. Na drugoj strani su pogađali Suad Šehović i Igor Drobnjak, Budućnost je ponovo otišla na dvocifrenu prednost (74:64) i riješila meč.

Najefikasniji kod Budućnosti bili su O'Brajen i Grin sa po 16 poena.

U ekipi Darka Vujačića dvocifreni su bili Vrbica sa 23 i Bojić sa 15 poena.

Bonus video: