Brejk na startu finala Istoka: Majami slavio u Bostonu

Hit "ukrao" prednost domaćeg terena, Džimi Batler pružio još jednu odličnu partiju

2521 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Majami je pobijedio Boston u "TD Gardenu" rezultatom 123:116 i poveo u finalu Istočne Konferencije.

"Vrelina" je treću seriju zaredom otvorila sa pobjedom u gostima, postavši peti tim u istoriji NBA ligi koji je to postigao.

Domaćini su bili bolji u prvom dijelu igre, vodili na poluvremenu (66:57), ali se Hit zahvaljujući fantastičnom trećem periodu vratio u igru.

Ekipa sa Floride je ubacila 46 poena u trećem kvartalu, što je rekord franšize po broju datih koševa u nekoj četvrtini u plej-ofu.

Dvanaest razlike je bila prednost Majamija pri ulasku u posljednju dionicu (91:103), ali su "kelti" na dva i po minuta do kraja zaostajali dva posjeda (110:114).

Ipak, Kodi Martin i Džimi Batler su sa dvije uzastopne trojke otklonili sve dileme.

Batler je opet imao partiju za pamćenje. Postigao je 35 poena (12/25 iz igre), uhvatio pet skokova, podijelio sedam asistencija i ukrao šest lopti.

"Igram na nevjerovatnom nivou zato što mi saigrači dozvoljavaju da to radim. Ne ograničavaju mi igru, vjeruju mi kad je lopta kod mene. Mislim da to želi svaki igrač." izjavio je lider Hita na pres konferenciji nakon utakmice.

Bam Adebajo je ubacio 20, dok su Kodi Martin, Kajl Lauri, Gejb Vinsent i Maks Štrus dodali po 15.

Kod Seltiksa se istakao Džejson Tejtum sa 30 poena, Džejlen Braun je meč završio sa 22, Malkom Brogdon je upisao 19, Robert Viljams 14, Markus Smart 13...

Druga utakmica je na programu u noći između petka i subote sa početkom od 02:30 časova.

Bonus video: