Grin: Denver dobio Lejkerse "Spanulisovom vožnjom"

Košarkaš Goldens stejta Drejmond Grin objasnio da se u Americi izuzetno prati i uči od evropske košarke

4564 pregleda 1 komentar(a)
Nezaboravljeni as, Foto: Euroleague
Nezaboravljeni as, Foto: Euroleague

Golden stejt je izgubio naslov prvaka najjače košarkaške lige na svijetu porazom do LA lejkresa u polufinalu Zapada. Trofejni košarkaš "ratnika" Drejmond Grin, ipak je nastavio da pomno prati borbu za novog prvaka.

Nakon što je Denver dobio prvi meč u finalu Zapada nad Lejkersima, Grin je shvatio šta je falilo njegovoj ekipi u utakmicama protiv "jezerdžija".

"Denver je dobio Lejkerse u prvom meču "Spanulisovom vožnjom"! Pogledajte samo koliko su trojki pogodili Džamal Marej, Kentavijus Koldvel Poup ili Majkl Porter", analizirao je utakmicu Grin a potom objasnio šta podrazumijeva pod "Spanulisova vožnja".

"Vasilis Spanuklis je grčki košarkaš, tačnije ikona Evrolige a odigrao je i sezonu u Hjustonu. Karakteristika njegove igre bio je brz trk od ispod obruča rivala ka centru igrališta ostavljaući odbranu rivala nisko i zbunjenu sa puno prostora za šut iznad linije slobodnih bacanja... To su radili igrači Denvera i savršeno im je prolazilo", zaključio je Grin.

A Spanulis jeste legenda sa tri ttitule prvaka Evrope, i to sa Panatinaikosom i Olimpijkosom, u dresu "helena" osvojio je evropsko zlato i bronzu, svjetsko srebro.

Bonus video: