Obradović: Veliki respekt za SC Derbi, mi moramo da budemo skoncentrisaniji u majstorici

"Eliminacija od Reala je ostavila trag, Ali, da se ekipa bori - evidentno je. To se vidi po broju izgubljenih lopti rivala", rekao je trener Partizana

8056 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Partizan je "plesao" po ivici poraza u Podgorici, on bi značio da sezona već sada gubi smisao, jer bi ostao bez šanse da se bori za titulu prvaka u AdmiralBet ABA ligi.

"Crno-bijeli" su pronašli način da savladaju SC Derbi (81:79) i izborili majstoricu u četvrtfinalu koja se igra u ponedjeljak u beogradskoj Štark areni.

"Bila je ovo izjednačena utakmica, sa preokretima, gdje je SC Derbi bio još jednom veoma dobar. Mi smo našli snagu da preokrenemo i pobijedimo meč koji je imao za nas ogroman značaj", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Čestitao je igračima na želji.

"Očigledno je bila velika želja, čestitam ekipi na tome. Ali, imamo problem sa procentima šuta za tri poena - u ova dva meča smo šutirali 60-16, a do sada smo bili na 45 odsto. I večeras je bilo dosta otvorenih šuteva, nismo ništa pogodili i to je problem. Nadam se da ćemo se skoncentrisati i naći snage da odigramo na većem nivou nego u prve dvije utakmice. Hvala i navijačima koji su nas i večeras vodili", istakao je Obradović.

"Eliminacija od Reala je ostavila trag, Ali, da se ekipa bori - evidentno je. To se vidi po broju izgubljenih lopti rivala. Trpimo u skoku, ali već sam rekao da imam veliki respekt prema SC Derbiju. Ta ekipa se odlično priprema i ima veliki entuzijazam", dodao je Obradović.

Džejms Naneli je bio junak "crno-bijelih", dao je 23 poena, od čega 12 u posljednjoj četvrtini.

"Tražio sam da lopta ide kod njega i on je to prepoznao", zaključio je Obradović.

Bonus video: