Realova stara garda stala na put Barsi i izašla na crtu Olimpijakosu

"Kraljevski klub" bolji od Barselone - u nedjelju će juriti 11. titulu prvaka Evrope

14089 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kao i u četvrtfinalnoj seriji protiv Partizana, Real Madrid je na krilima veterana stigao do velike pobjede i boriće se za pehar prvaka Evrope.

"Kraljevski klub" je u polufinalu u Kaunasu srušio Barselonu (78:66) nakon što je u drugoj četvrtini imao devet poena minusa, a u nastavku došao do ritma kojim je malo po malo lomio najvećeg rivala.

Serhio Ljulj je pogađao kada je trebalo, a u posljednjem periodu je stvari u svoje ruke uzeo Serhio Rodriges - majstor koji je sa devet vezanih poena donio Realu u tom momentu velikih 67:60.

Probala je Barsa na sve načine, ali je živjela isključivo od šuta za tri poena (u prvoj četvrtini je svih 18 poena postigla van linije 6,75) koji je u jednom momentu izdao tim Šarunasa Jasikevičijusa...

Valter Tavares je sa 20 koševa i 15 skokova bio dominantna figura, Mario Hezonja je upisao 14 uz devet uhvaćenih lopti, Rodriges 12, Najdžel Vilijams-Gos 10...

Kod Barse, Aleks Abrines je bio najefikasniji sa 16, a jedan od ključnih igrača Nikola Mirotić nije imao svoju noć - postigao je samo tri poena, uz šut iz igre 10-1.

Real u nedjelju protiv Olimpijakosa (19 sati) juri 11. titulu u Evroligi.

Bonus video: