Sve je u njihovim rukama: Majami uzeo drugi brejk Bostonu

Hit se kući vraća sa vođstvom od 2:0 i sada ima priliku da kod kuće obezbjedi mjesto u velikom Finalu

2763 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Majami je savladao Boston 111:105 u "TD Gardenu" i sa dva brejka se vraća na Floridu, gdje će imati priliku da "metlom" isprati Boston i plasira se u veliko Finale NBA lige.

Džimi Batler i družina su u posljednjih šest i po minuta napravili seriju 24:9 kojom su preokrenuli rezultat i drugi put zaredom pobijedili Seltikse na njihovom terenu.

Domaćini su u trećoj dionici stigli do značajnijeg vođstva, ali nisu uspjeli da ga održe kada je bilo najpotrebnije, što je krivica njihovih najvećih zvijezda.

Džejson Tejtum je meč završio sa 34 poena, ali svega pet je stiglo u odlučujućih 12 minuta (svih pet sa linije penala), uz tri izgubljene lopte. Džejlen Braun upisao tri poena u četvrtom kvartalu (1/5 iz igre), a 16 sveukupno.

Sa druge strane, katalizator obrta "vreline" je kao i uvijek bio sjajni Batler, koji je postigao devet od 24 poena svog tima u njiovom velikom naletu.

Meč je završio sa 27 koševa, osam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Kejleb Martin je bio iks-faktor sa klupe, ubacivši 25 poena, Bam Adebajo je dodao 22, uz 17 skokova, dok se Dankan Robinson zaustavio na 15.

Sledeći meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka sa početkom od 02:30 časova.

Bonus video: