Mateo: Moj posao je lak - imam dobre igrače

Real u polufinalu Evrolige nadigrao i savladao Barselonu 78:66

5762 pregleda 0 komentar(a)
Ćus Mateo, Foto: Reuters
Ćus Mateo, Foto: Reuters

Košarkaši Reala će sjutra (19) protiv Olimpijakosa igrati za 11. trofej u Evroligi.

Madriđani su u četvrtfinalu protiv Partizana gubili 2:0, bili nadomak eliminacije, ali su uspjeli da preokrenu i postanu prva ekipa koja se plasirala na fajnl-for nakon što je izgubila prva dva susreta u seriji.

A u polufinalu fajnl-fora protivnik "merengesima" bila je Barselona. Gubio je sinoć Real od velikog rivala tokom prvog dijela, imao i devet poena minusa, ali je u nastavku preokrenuo i stigao do još jedne velike pobjede (78:66).

"Počeli smo utakmicu na pravi način, ali je Barselona bila uspješna u šutu za tri poena. Pogodila je devet od 14 šuteva sa distance u prvom poluvremenu. Bili smo u stanju da se vratimo igrajući dobro u defanzivi. Borili smo se u skoku i nismo gubili lopte. To je bilo ključno da u finišu imamo priliku da pobijedimo“, rekao je nakon meča trener Reala Ćus Mateo.

Barselona je u drugom poluvremenu postigla samo 24 poena.

"Neki igrači su igrali vrlo dobru odbranu protiv Mirotića i Laprovitole. Na kraju su veterani iskontrolisali ritam i pobijedili sjajan tim, koji igra vrlo dobro. Nije lako doći do fajnl-fora, još je teže doći do finala i vrlo smo srećni jer se san nastavlja. Nastavićemo da sanjamo. Vidjećemo šta će biti protiv Olimpijakosa. Ponosan sam na tim. Srećan sam zbog njih.”

Jedan od veterana koji je imao bitnu ulogu je Serhio Rodriges, koji je u finišu utakmice postigao sedam poena zaredom. A svoje uloge dobro su odigrali i Rudi Fernandes i Serhio Ljulj. Učinak ove trojice košarkaša je komentarisao Mateo.

"Bili su svježi na kraju. Nisu igrali mnogo na početku. Znaju kako da zatvore utakmicu, znaju šta ovi susreti zahtjevaju. Kontrolisali su ritam na kraju. Ponekad je lako za trenera da ih pusti da igraju. Ne moram da kažem mnogo. Znaju kako da igraju pick-and-roll, koga će napasti. Moj posao je lak. Imam dobre igrače, tim koji se bori zajedno. Volio bih da idem sa njima do titule”, rekao je trener Reala.

Bonus video: