Žakelj i Megi pred majstoricu: Očekujemo veću agresivnost Partizana

SC Derbi u ponedjeljak (20) protiv Partizana igra majstoricu četvrtfinala Admiralbet ABA lige

9522 pregleda 4 komentar(a)
Flečer Megi na prvoj utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Flečer Megi na prvoj utakmici u Beogradu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija su u prvom meču četvrtfinalne serije Admiralbet ABA lige napravili senzaciju, savladali Partizan u Beogradu (84:83), potom bili blizu još jednog iznenađenja u Podgorici, ali nisu izdržali do kraja, pa su izgubili 81:79.

Čovjek odluke u Podgorici bio je Džejms Naneli, koji je donio pobjedu ekipi Željka Obradovića, pa je serija vraćena u Beograd.

A treći, odlučujući, meč četvrtfinalne serije igra se u ponedjeljak (20) u "Štark areni". Veliki adut Derbija je rasterećenost, dok je domaćin pod imperativom.

"Jedva čekamo treću utakmicu u Beogradu. Očekujem veliki broj navijača u 'Areni' i sigurno će biti odlična atmosfera. Očekujemo od Partizana još veću agresivnost u odnosu na prva dva meča. Za nas je od velike važnosti da održimo fokus, da želja bude na istom nivou i da održimo skakačku prednost kao u prethodnim mečevima. Nema tu mnogo filozofije, plan nam je da ispravimo neke stvari iz druge utakmice gdje smo imali probleme i još jednom da se borimo maksimalno i ostavimo srce na terenu", kazao je trener "studenata" Andrej Žakelj.

Na obje utakmice je sjajno igrao Flečer Megi - u prvom meču su njegova trojka i dodatno slobodno bacanje vratili ekipu u igru do samog kraja, a u finišu je Zvonimir Ivišić kompletirao preokret i pobjedu.

"Nakon dva sjajna meča protiv Partizana očekujemo da protivnici podignu nivo agresivnosti i fokusa na još veći nivo. Kao ekipa moramo da poboljšamo defanzivu, da uspijemo u otežavanju njihovih šuteva za tri poena jer su iz tog segmenta veoma opasni. Kada smo mi u pitanju moramo nastaviti da u napadu koristimo svoje prednosti, što smo dosta dobro radili u prva dva meča četvrtfinala. Izuzetno je važno da odigramo timski, da uspijemo da održimo utakmicu u egalu do samog kraja i onda da vidimo šta se može desiti i možemo li iznenaditi", poručio je Megi.

Bonus video: