Šćepanović: Crna Gora može da savlada Letoniju, odbrana je bitna

Meč Crne Gore i Letonije počinje u nedjelju u 11:30 časova, a pobjednik će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Slovenija - Ukrajina
86 pregleda 25 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Vlado Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2017. 10:22h

Legendarni košarkaški as Vlado Šćepanović u razgovoru za Sport klub komentarisao je šanse reprezentacije Crne Gore u meču osmine finala Eurobasketa protiv Letonije.

Šćepanović je kazao da Crna Gora može da savlada Letonce. Dodao je da je šansa Crne Gore u pozicionoj igri uz naglasak na odbranu.

"Letonija je pokazala igru na vrhunskom nivou u grupnoj fazi. Letonci igraju modernu košarku, sa mnogo trčanja, tranzicije, lakih poena iz kontranapada i standardno sa mnogo šuteva za tri poena. Jednostavno teško je postaviti taktiku i odbranu protiv tima od kojeg ne znate odakle preti opasnost. Ipak, Crna Gora može da dobije Letoniju. Odbrana mora da bude disciplinovana, čvrsta, agresivna na ivici faula", rekao je Šćepanović za Sport Klub.

Potencirao je Šćepanović prednosti Tanjevićevog tima u odnosnu na Letoniju.

"Crna Gora ima prednost na centarskim pozicijima i to mora da iskoristi. Prednost Crne Gore može da bude činjenica da su plasmanom u osminu finala ostvarili sjajan rezultat, kao i pozitvna hemija koja vlada u timu i koja se jasno vidi na terenu", naveo je Šćepanović.

Meč Crne Gore i Letonije počinje u nedjelju u 11:30 časova, a pobjednik će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Slovenija - Ukrajina.

Bonus video: