Đuro Ostojić vjeruje u SC Derbi pred majstoricu: Zašto ne bismo opet igrali na jednu loptu?

Generalni menadžer SC Derbija i nekadašnji centar Partizana prijatno iznenađen igrom na prva dva meča sa „crno-bijelima”, ali se ne predaje ni pred majstoricu u Beogradu

25443 pregleda 84 reakcija 13 komentar(a)
Foto: KK FMP/Ivica Veselinov
Foto: KK FMP/Ivica Veselinov

U evropskoj košarci ove sezone je bilo dosta iznenađenja i u borbama za titule i za opstanak, neki velikani su skliznuli u niži rang, ali niko nije skrenuo pažnju na sebe kao SC Derbi.

Tim Andreja Žakelja je u ponedjeljak, na prvoj utakmici četvrtfinala AdmiralBet ABA lige, šokirao Partizan hrabrom igrom i senzacionalnom pobjedom u dvorani „Aleksandar Nikolić” (84:83).

„Studenti”, međutim, nisu htjeli da budu, kako to Britanci često znaju da kažu za muzičare - „one hit wonders”, već su i u „Morači” bili na pragu čuda. Dugo su vodili, imali šansu da još jednom sruše velikana, ali je Džejms Naneli pokazao kakva je klasa i vratio seriju u Beograd na majstoricu.

Generalni menadžer kluba, Đuro Ostojić, koji je ostavio veliki trag kao igrač u Partizanu, priznaje da je i sam prijatno iznenađen onim što je ekipa pokazala protiv „crno-bijelih”.

„Sve je ovo, u dobroj mjeri, neočekivano. Svjesni smo kvaliteta Partizana, kao i da je emotivno ispražnjen nakon eliminacije od Reala, ali ne bi trebalo umanjiti ni činjenicu da smo igrali jako kvalitetno na obje utakmice. Nisam vidio da smo u bilo čemu bili inferiorni. I te kako smo zadovoljni i igrom ekipe, ali i pojedinačnim izdanjima mladih igrača, jer se vidi da su napredovali kroz rad tokom sezone”, istakao je 47-godišnji Baranin.

Kod mladih igrača su normalni usponi i padovi, ali ih SC Derbi nije imao puno tokom sezone. Na startu je doživio ubjedljive poraze od Mege i Zadra, kasnije je igrao sve bolje i zrelije.

„Poslije utakmica sa Megom i Zadrom smo odreagovali i igračima jasno stavili do znanja da je takav odnos neprihvatljiv. Shvatili su lekciju. Minimum što tražimo od njih je odnos, ne želimo da on bude upitan. Ovo je mlada ekipa, koja ne smije sebi da dozvoli da bira protivnike, da određuje kada će da igra, a kada ne, već mora da na svakoj utakmici da sve od sebe”.

Na dva meča sa Partizanom blistao je Zvonimir Ivišić, koji je bio meč-viner u Beogradu, ali su i drugi igrači pokazali i želju i kvalitet. Uostalom, SC Derbi je na dva meča imao čak 35 skokova više od Partizana.

„Stalno se ponavljam da sam zadovoljan izdanjima i odnosom mladih igrača. Na ove dvije utakmice je Zvonimir i te kako skrenuo pažnju na sebe, vidi se da ima veliki talenat. Njega samo uzimam kao primjer, jer su i ostali dokazali da su talentovani, a nadam se da će polako to da pretoče u konkretni kvalitet. Sve ovo što se dešava je jako prijatno iznenađenje za sve nas, a činjenica da smo imali 30-ak skokova više na dva meča je dokaz da su svi učestvovali u građenju koša i da su bili vođeni velikom željom za dokazivanje. To je veoma ozbiljan podatak, znajući kako igraju ekipe trenera Obradovića, koji želi da su njegove ekipe uvijek na maksimalnom nivou”, naglasio je Ostojić.

Majstorica je u ponedjeljak (20 časova) u „Štark areni”, „studentima” ne pada na pamet da se predaju.

„Kada smo dobili prvi meč, mnogi su govorili da ćemo u Podgorici izgubiti 20-30 razlike, da je pobjeda bila slučajnost. Činjenica je da smo i prvu i drugu utakmicu odigrali iznad trenutnih mogućnosti, pogotovo kad se uporedi kvalitet ova dva tima. Da je prošao Real, Partizan bi možda bio i glavni favorit za osvajanje Evrolige, a mi smo s njim odigrali dvije utakmice na jednu loptu. Što ne bismo pokušali da uradimo isto i u majstorici? Sportski je tako razmišljati. Naravno, poštujemo protivnika, ali kad se podbaci lopta, uvijek se igra pet na pet”.

Fenomenalna izdanja protiv Partizana su i dokaz dobrog rada u SC Derbiju.

„Dizali smo formu kako je sezona odmicala, slično kao i lani. Mnogo bolji nam je kraj sezone nego start, što je normalno kod mladih ekipa. To je i dokaz kvalitetnog rada svih trenera u klubu, predvođenih Andrejom Žakeljom”, zaključio je Ostojić.

Bonus video: