Majami deklasirao Boston i poveo 3:0

"Vrelina" uništila Seltikse, prošlogodišnji finalisti pred "metlom"

10366 pregleda 44 reakcija 6 komentar(a)
Slika koja njabolje opisuje raspoloženje u Saut Biču, Foto: Reuters
Slika koja njabolje opisuje raspoloženje u Saut Biču, Foto: Reuters

Dva meča u plej-inu, osmo mjesto u konačnom poretku i susret sa Milvoki Baksima koji je izgledao kao smrtna presuda.

Takva je bila situacija u Saut Biču sredinom aprila. Nešto više od pet nedelja kasnije, Majami se nalazi na pragu velikog Finala, od čega ih sada dijeli samo jedan trijumf, nakon što su sinoć deklasirali Boston 128:102.

Hit je od početka dao do znanja "keltima" da oni žele da završe posao na domaćem terenu. Na poluvremenu je već bilo plus 15 (61:46), a nakon treće četvrtine je već sve bilo jasno (93:63).

"Ovo je bio solidan, zreo, profesionalan pristup," rekao je Erik Spolstra, kojem bi eventualno Finale bilo šesto kao treneru ekipe sa Floride. " Bilo je dosta tenzije i sve smo bliži, ali još uvijek treba da ih dokrajčimo."

"Jednostavno ih nisam spremio da igraju. Šta god da je u pitanju, startna postava ili neka promjena, moram da bolje da ih spremim. Ja sam kriv." rekao je šef stučnog štaba Bostona, Džo Mazula, koji je trpio velike kritike ovih dana, a čini se i sa razlogom.

"Vrelina" je bila toliko dominantna da je Džimi Batler nije ni trebao da se forsira da bi njegov tim stigao da trijumf, već je odigrao svega 31 minuta i u laganom ritmu stigao do 16 poena, osam skokova i šest asistencija.

Gejb Vinsent je odigrao utakmicu utakmicu života. Nigerijski reprezentativac je ubacio 29 poena, uz fenomenalne procente šuta (11/14 iz igre, 6/9 za tri), dok je Dankan Robinson podsjetio na izdanja iz babla, ubacivši 22 koša.

O igri indisponirane ekipe iz Masačusetsa najbolje govori podatak da je najefikasniji igrač tima bio Džejson Tejtuma, koji je upisao 14 poena (6/18 iz igre).

Majami će imati priliku da sve riješi u noći između utorka i srijede, dok će 17-struki osvajači NBA lige pokušati da sačuvaju čast i izbjegnu "metlu".

Bonus video: