Mateo u suzama, Tavares: Trener je ovo zaslužio, vi novinari bi trebalo da mu se izvinite

Trener Reala, Ćus Mateo, rasplakao se na konferenciji tokom izlaganja Valtera Tavaresa

10829 pregleda 5 komentar(a)
Ćus Mateo, Foto: Reuters
Ćus Mateo, Foto: Reuters

Od 2014. pa do prošle godine Ćus Mateo je radio kao asistent Pablu Lasu u Real Madridu. Potom je Laso prošle godine doživio srčani udar, pa je napustio ekipu, a Mateo dobio šansu da vodi prvi tim.

Tokom čitave sezone trener Reala je bio na meti kritika, ali je na kraju uspio da napravi veliki rezultat i osvoji Evroligu.

Madriđani su juče u Kaunasu, u finalu Evrolige savladali Olimpijakos 79:78 i 11. put u istoriji osvojili ovo takmičenje. A na konferenciji za medije nakon meča, centar šampiona Evrope, Valter Tavares biranim riječima je govorio o svom treneru.

"Trener Mateo je ovo zaslužio. Vi novinari bi trebalo da mu se izvinite. Bilo je mnogo kritika, mnogo sumnji. Stalno ste navodili imena trenera drugih ekipa, ali niko nije isticao njega, već samo ime kluba – Real Madrid. On je naš šef i zbog toga mora da se spominje i njegovo ime uz Madrid – svaki put. Mislim da sve zasluge idu njemu. Da nije bilo njega, ni mi ne bismo došli dovde”, rekao je na konferenciji nakon meča Tavares.

Tokom Tavaresovog izlaganja Mateo se rasplakao.

“Trener Mateo je bio taj koji je vjerovao u nas od samog početka. On zaslužuje ovaj trofej više od bilo koga. Trener Mateo je jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u svom životu i mediji bi trebalo da mu ukažu poštovanje. Imamo mnogo ‘alfa mužjaka’ u našoj ekipi i nije bilo lako izaći na kraj sa svima, ali on je to uspio”, rekao je Tavares.

Bonus video: