Nije draft sveto pismo: Majami sa sedmoricom koji nisu birani hita ka finalu

Rezultati „vreline” potvrda sjajnog rada predsjednika Peta Rajlija i trenera Erika Spolstre, koji su u „otpadnicima” vidjeli kvalitet

13003 pregleda 1 komentar(a)
Gejb Vinsent, Džimi Batler i Kejleb Martin su uz osmijehe pratili finiš treće utakmice sa Bostonom, Foto: Jim Rassol-USA TODAY Sports
Gejb Vinsent, Džimi Batler i Kejleb Martin su uz osmijehe pratili finiš treće utakmice sa Bostonom, Foto: Jim Rassol-USA TODAY Sports

Prvi strijelac treće utakmice finala Istoka nije prošao sito drafta, nije ni drugi, ni treći, prva zvijezda je bila tek 30. izbor 2011. godine...

Majami vodi 3:0 u seriji protiv Bostona, u noći između utorka i srijede će imati prvu meč-loptu, i to na svom terenu, a ljubitelji košarke mogu samo da se dive sposobnosti legendarnog predsjednika Peta Rajlija i jednog od najboljih trenera današnjice, Erika Spolstre.

Čovjek koji je 2012. i 2013. bio šampion NBA, a 2014. i 2020. dogurao do velikog finala, u kooperaciji sa Rajlijem je sastavio sjajnu ekipu za mali novac.

Glavni igrač je Džimi Batler, koji iz meča u meč, pogotovo u plej-ofu, pokazuje da je možda i najbolji igrač na spoljnjim pozicijama u NBA.

Ali, Majami ne bi bio u ovako dobroj situaciji da cijela ekipa nije dobra. Selekcija igrača je za primjer, o čemu najbolje govori podatak da tri igrača koja su sinoć protiv Bostona dala ukupno 69 poena nisu izabrana na draftu!

To su Nigerijac Gejb Vinsent (dao 29 koševa, uz šut iz igre 14-11), sjajni trojkaš Dankan Robinson (22) i Kejleb Martin (18).

Osim njih, na draftu nije izabran ni član startne petorke Maks Strus, kao ni dva momka koja su sinoć bila na terenu kada je sve riješeno - Hejvud Hajsmit i Turčin Omer Jurtseven.

Ni kapiten Judonis Heslem, koji uskoro slavi 43. rođendan, nije prošao na draftu, ali je postao legenda Majamija...

Od igrača koji će se boriti za šampionski prsten, najbolje je na draftu prošao Kodi Zeler, koji je 2013. izabran kao četvrti, a veteran Kevin Lav je 2008. bio peti.

Ispred njih je samo 2013. biran Viktor Oladipo, i to kao drugi, ali njega nema od treće utakmice prve runde sa Milvokijem zbog povrede koljena i neće igrati do kraja sezone.

Bonus video: