Obradović: Čestitam Studentskom centru na svemu što je prikazao protiv nas

„Vratili smo se na način na koji smo igrali ranije. Mogao sam da pravim dosta izmjena, tako smo igrali cijelu ABA ligu. To dozvoljava da se igra u visokom ritmu”, istakao je Željko Obradović nakon trijumfa nad SC Derbijem (112:83)

8683 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan se tresao pred SC Derbijem, u četvrtak u „Morači” bio na korak od eliminacije u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige, ali se izvukao i izborio majstoricu.

U njoj nije bilo dilema - prvi favorit za titulu je slavio 112:83 i izborio polufinale sa Cedevita Olimpijom.

„Čestitam Studentskom centru na svemu što je prikazao protiv nas. Evidentno je da su prve dvije utakmice igrali na drugom nivou, da smo mi večeras igrali mnogo bolje. Razlike se vide u statistici, ali i golim okom - od pristupa, želje, koncentracije... Ako smo na prošloj utakmici u Podgorici u 1. poluvremenu imali tri asistencije, a danas 19, to je direktna posljedica pristupa. I procenat šuta za dva i tri poena je bio neuporedivo bolji”, rekao je Željko Obradović.

Najtrofejniji evropski trener je dosta rotirao, što nije bio slučaj na prethodna dva meča.

„Vratili smo se na način na koji smo igrali ranije. Mogao sam da pravim dosta izmjena, tako smo igrali cijelu ABA ligu. Statistički podaci kažu da je u 26 kola najviše prosječno igrao Zek Ledej - 21 minut. Svi ostali su između 15 i 20. To dozvoljava da se igra u visokom ritmu. Želim i da opet istaknem nevjerovatan ambijent koji su napravili naši navijači, bilo ih je skoro 15.000. To je zaista fascinantno, pokušavam da objasnim igračima da će teško gdje, ako se odluče da odu, igrati u ovakvoj atmosferi”, istakao je Obradović.

Bonus video: