Ivanović: Htjeli smo da pokažemo respekt Budućnosti, zato smo u svakom momentu igrali 100 odsto

„Zadovoljan sam i igrom i pristupom. Nisam bio na početku, jer je Budućnost pokazala da može da bude opasna ako nismo koncentrisani. Kada smo bili agresivni i pravili veći pritisak na loptu, napravili smo razliku. Mislim i da se Budućnost u jednom momentu predala”, rekao je Duško Ivanović nakon pobjede Crvene zvezde (97:56) u drugom meču polufinala ABA lige

11275 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Crvena zvezda je prvi finalista AdmiralBet ABA lige. Beograđani su u „Morači” nanijeli katastrofu Budućnost Voliju, slavili 97:56 i dva meča polufinala završili sa koš-razlikom plus 79!

„Zadovoljan sam i igrom i pristupom. Nisam bio na početku, jer je Budućnost pokazala da može da bude opasna ako nismo koncentrisani. Kada smo bili agresivni i pravili veći pritisak na loptu, napravili smo razliku. Mislim i da se Budućnost u jednom momentu predala”, rekao je Duško Ivanović.

Da li vam je kao legendi Budućnosti bilo teško da gledate kako igra?

„Bez obzira na razliku, igrali smo maksimalno skoncentrisano. Mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam i zašto. Kao igrač sam počeo od najmanje lige, pa stigao do Evrolige. Kada sam igrao u tim malim ligama, igrao sam protiv velikih igrača, koji su igrali sa 50 ili 30 odsto i dobiju nas 10-15 razlike. Poslije takvih utamice nisam mogao da imam poštovanje prema njima, a onda sam igrao protiv pravih timova i košarkaša, koji dođe, dobije te 40 razlike, a ja zadovoljan. Vidim poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti, zato smo u svakom momentu igrali 100 odsto”.

Sada morate da čekate rivala u finalu, jer serija Partizan - Cedevita Olimpija počinje tek u nedjelju. Je li vam sve ovo čudno?

„Meni je sve ovo čudno i nejasno. Liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone, da se tačno zna kad se šta igra. Ovdje se sve pomjera, stvar dogovora, valjda tako funkcioniše. Meni je malo to čudno”.

Opet ćete imati pauzu, a u dobroj ste formi. Da li će vam to smetati?

„Kad se ima pauza, kad nema utakmica kao što smo imali kad smo igrali Evroligu, to može da bude i pozitivno i negativno. Pozitivno je što se oporave povrijeđeni igrači, a negativno je što se izgubi ritam. Mislim da nam je sad više negativno nego pozitivno”, zaključio je Ivanović.

Bonus video: