Mijović: Osjećam stid i sramotu, nemamo samopoštovanje

Trener Budućnost Volija razočaran i ljut nakon katastrofalnog poraza od Crvene zvezde

11777 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Najteži poraz u istoriji Budućnost Volija u „Morači”, katastrofalnih 56:97 protiv Crvene zvezde, ostaće zauvijek urezani u pamćenju navijača.

Petar Mijović, koji je ekipu preuzeo u finišu sezone, na pres konferenciji se suzdržavao da ne kaže nešto oštrije. A bio je dovoljno oštar.

„Osjećam stid i sramotu u odnosu na sve što smo prikazali u ova dva meča. Pokušao sam da nađem prikladniji termin od svlačionice dovde, nisam uspio za ovo kratko vrijeme. Želim da se izvinim svima, ne samo koji su došli, već i onima što godinu ne dolaze zbog načina na koji izgledamo od početka sezone. Kad je naspram nas ozbiljan kvalitet, pretoči se i u ozbiljnu razliku. Do sada nije bilo 40, bilo je nekoliko puta blizu, ali nismo do sada igrali protiv ovako kvalitetnog protivnika, koji zna sve to da kazni i pješke nas dobije razlikom kojom nas je dobio”, rekao je 41-godišnji stručnjak.

Nije želio da traži alibi u razlici u svemu.

„Ne želim da pričam o kvaliitetu i budžetima, jer ono što se desilo u Beogradu i ovdje kao odgovor na sve to, nema veze sa budžetima, evroligaškim kvalitetom i potencijalom, već samo sa samopoštovanjem. Prikazali smo odsustvo poštovanja prema sebi, a samim tim i prema kompletnoj organizaciji, koja nas je delegirala da radimo ovdje neke poslove i ja i svi ljudi koje sam izveo na teren. Ovo je odsustvo respekta prema ljudima koji dolaze i pokušavaju da vjeruju da je ova ekipa bila kadra da uradi nešto više od pukog učestvovanja u plej-ofu. Razočarali smo sebe, organizaciju i navijače”.

Početak meča nije nagovještavao sve što se dešavalo nakon 1. četvrtine.

„Otvorili smo utakmicu dobro. Zvezda nije mijenjala ništa u odnosu na prvi meč, niti je imala razloga. Dok je lopta išla kako smo se pripremali, našli smo jako veliki broj laganih poena, ali kad smo dozvolili protivniku tranziocione udare Vildose i Kampaca, vrlo lako smo im dopustili da preuzmu kontrolu. Sredinom 3. četvrtine smo potpuno potonuli, više od nemoći sam tražio tri tajm-auta nego zbog bilo kakve ideje”.

Mijović nije htio ni alibi u činjenici da je nedavno postao trener, bez mogućnosti da išta mijenja u sastavu.

„Nisam prvi put preuzeo posao tokom sezone i nisam neko ko će reći da nije selektirao ekipu. Preuzeo sam je zato što sam vjerovao da ima kvaliteta da odreaguje, a sem poluvremena u Sremskoj Mitrovici sve je bilo OK do ovih mečeva sa Zvezdom. Pričati da li je to zbog broja domaćih ili viška stranaca nije u redu. Jedostavno, u Beogradu i večeras smo se raspali. Izašli smo da se borimo, a pitanje je za analizu je li svakome isto stalo. Ove stvari su se dešavale i tokom sezone, ali ne želim sebe da amnestiram”, zaključio je Mijović.

Bonus video: