Drobnjak: Mnogo smo kvalitetnija ekipa; Hadžibegović: Željeli su više loptu nego mi

Reakcija plejmejkera Budućnost Volija i krila SC Derbija nakon prvog meča finala plej-ofa šampionata Crne Gore

5542 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Na otvaranju finalne serije plej-ofa šampionata Crne Gore, košarkaši Budućnost Volija su vodili svih 40 minuta i savladali SC Derbi 95:86.

Izabranici Petra Mijovića su bili znatno agresivniji nego u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige sa Crvenom zvezdom, što im je i donijelo vođstvo.

„Nakon dva teška poraza u polufinalu ABA lige od Crvene zvezde, smogli smo snage da energetski budemo na mnogo višem nivou. To nam je omogućilo da zasluženo pobijedimo. Znali smo da će oni biti agresivni i motivisani u borbi za titulu, ali smatram da smo mnogo kvalitetnija ekipa. Ako na preostalim utakmicama izjednačimo energiju sa rivalom, vjerujem da neće biti problema”, istakao je Igor Drobnjak, koji je meč završio sa 10 poena.

Emir Hadžibegović na večerašnjem meči
Emir Hadžibegović na večerašnjem mečifoto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Jedan od najboljih u redovima „studenata”, Emir Hadžibegović, priznaje da je njegov tim podbacio u pristupu.

„Očekivali smo reakciju Budućnosti poslije dva slabija meča protiv Zvezde. Nažalost, nismo se dobro pripremili za ovaj meč, ušli smo dosta lagano, meko, a oni su to znali da iskoriste. Vodili su tokom čitave utakmice, pokušali smo krajem 3. četvrtine i u posljednjoj da se vratimo, ali nije bilo dovoljno”, rekao je 26-godišnji Bjelopoljac.

Tim Andreja Žakelja u 1. poluvremenu nije imao rješenja za tandem Alfa Kaba (15 poena) - Erik Grin (11).

„Dosta su agresivno igrali, željeli su loptu više nego mi. Zbog toga su imali toliko laganih poena i ofanzivnih skokova. Gledaćemo da to popravimo, nadam se da ćemo biti bolji na sljedećem meču”, naglasio je Hadžibegović.

Drugi meč finala igra se u utorak u „Morači”, nominalni domaćin je SC Derbi.

Povezani članci

28. Maj 2023.

Budućnost rutinski do vođstva u finalu

Bonus video: