Ništa od istorijskog preokreta: Majami ubjedljivo savladao Boston i plasirao se u finale NBA lige

Ekipa sa Floride pokazala neprikosnoven pobjednički mentalitet i deklasirala Seltikse u "TD Gardenu"

16227 pregleda 24 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Boston nije iskoristio istorijsku šansu - Seltiksi su trijumfovali tri puta u nizu, imali priliku da postanu prva ekipa koja se vratila nakon 0:3 i to pred svojim navijačima, ali je Hit opet pokazao elitni mentalitet i pobjedom u sedmom meču rezultatom 84:103 se plasirao u NBA finale.

Sve bi možda bilo drugačije da se najbolji igrač Bostona, Džejson Tejtum, nije povrijedio u prvom napadu na utakmici kada je nezgodno doskočio i izvrnuo skočni zglob, mada kada se u obzir uzme šira slika "kelte" je koštala njihova nekonstantnost i užasan šut za tri (9/42, 21 odsto).

Lider tima iz Masačusetsa je "stegao zube", odigrao ostatak susreta, ali bilo je jasno da je daleko od svog maksimuma.

Domaćini su dobro počeli meč, poveli 9:4, a "vrelina" je već do kraja prve četvrtine imala plus sedam (15:22).

Od tad je prednost gostiju samo rasla, krajem treće dionice je izgledalo kao da Boston može da se vrati na krilima Derika Vajta, a njihove napade je odbio sjajni Kejleb Martin koji sa osam vezanih poena "ubio" energiju u dvorani i zapečatio sudbinu Seltiksa.

Džimi Batler je sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija bio najbolji pojedinac Majamija, iks-faktor Martin je završio meč sa 26, Adebajo je dodao 12, Gejb Vinsent i Dankan Robinson po 10...

Džejlen Braun je bio najefikasniji u gubitničkom taboru sa 19 poena (osam izgubljenih lopti), Vajt je imao 18, a Tejtum 14.

Batler je osvojio trofej "Leri Bird" koji se dodijeluje najkorisnijem igraču finala Istočne Konferencije, a da li će i na koji način on i njegovi saigrači moći da se suprotstave Denveru saznaćemo u noći između četvrtka i petka, kada je na programu prva utakmica finala sa početkom od 02:30.

Bonus video: