Saša Obradović: Mali je svijet košarke, uvijek ima glasina

Mediji su juče objavili informaciju da će Obradović na kraju sezone napustiti Monako

5126 pregleda 0 komentar(a)
Saša Obradović, Foto: Reuters
Saša Obradović, Foto: Reuters

Košarkaši Monaka savladali su sinoć Burg (96:79), poveli 1:0 u polufinalu francuskog šampionata, a na kraju meča u centru pažnje bio je trener ekipe iz Monte Karla, Saša Obradović.

Obradović je po završetku utakmice komentarisao medijske navode da će nakon sezone napustiti Monako, a da su potencijalni nasljednici na klupi Ćavi Paskval i Andrea Trinkijeri.

„Mali je svijet košarke. Uvijek ima glasina i 'informacija' o transferima igrača i trenera. Čak i usred sezone. Agenti igraju igrice da testiraju tržište ili pripreme teren. Što se mene lično tiče, ne znam šta se dešava. Ali poštujem sve velike trenere. Ćavi Paskval i ostali treneri takvog kalibra zaslužuju da vode najbolje timove. Monako je jedan od njih s obzirom na to šta smo napravili ove sezone“, rekao je Obradović za L'Équipe.

Monako je ove sezone ostvario istorijski rezultat i plasirao se na fajnl-for Evrolige.

„Dugo sam u ovom poslu i znam kako stvari funkcionišu. Ako ovo što sam do sada pružio nije dovoljno ili na tržištu postoji neko bolji od mene, onda neka bude tako. Ali nisam mogao da pružim više od ovoga što sam pružio. Moji posvećenost obavezama i profesionalizam nikada nisu bili pod znakom pitanja. Ako mi budućnost nije u Monaku, prihvatiću to kao i svaku drugu odluku uprave kluba“.

Bonus video: