Komesar NBA lige: Odredili smo kaznu za Morenta

Američki mediji navode da će Morent biti kažnjen najmanje 25 utakmica, ali da ne bi bilo iznenađenje i da propusti cijelu narednu sezonu

3825 pregleda 0 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Komesar NBA lige Adam Silver je poručio da je već odredio kakva će biti kazna za asa Memfisa Dža Morenta koji je posljednjih mjesecima redom pravio incidente van terena.

Morent je nekoliko puta na društvenim mrežama objavljivao snimke sa pištoljem u rukama, kasnije ga je Memfis kaznio na neodređeno.

Sada će to da uradi i liga.

"U odluci smo uzeli u obzir igračevu istoriju, kao i ozbiljnost incidenta. Otkrili smo priličnu količinu dodatnih informacija i mogli bismo već sada da objavimo kaznu, ali odlučili smo da bi bilo nepošteno prema finalistima da to uradimo. Morentu je sezona ionako završena, klub ga je suspendovao na neodređeno, pa ništa ne mijenja ako objavu pomjerimo za nekoliko sedmica ili makar dok se ne završi finale", rekao je Silver.

Morent je prvo u martu bio suspendovan na osam utakmica nakon što se na društvenim mrežama hvalio kako maše pištoljem u noćnom klubu u Denveru. Potom je javnost saznala da mu to nije bio prvi put...

Dva mjeseca kasnije je sve ponovio i pohvalio se na Instagramu.

Američki mediji navode da će Morent biti kažnjen najmanje 25 utakmica, ali da ne bi bilo iznenađenje i da propusti cijelu narednu sezonu.

Bonus video: