Mladi košarkaši počeli pripreme za EP

Evropsko prvenstvo je od 8. do 16. jula u grčkom Heraklionu

4598 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i počela pripreme se Evropsko prvenstvo koje će od 8. do 16. jula biti odigrano u grčkom Heraklionu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Selektor Dušan Dubljević kazao je da nova generacija igrača ima veliku odgovornost, nakon prošlogodišnje bronzane medalje na šampionatu u Podgorici.

"Sigurno, jednako teško, ako ne i teže nego prošli put. Teško da možemo pričati o ponavljanju takvog rezultata, koji smo ostvarili prošle godine. To sigurno nije lako ponavljati u kontinuitetu, ali mi ćemo dati sve od sebe da se što bolje predstavimo", rekao je Dubljević.

On se suočio sa velikim problemima na startu priprema jer zbog brojnih obaveza fali dosta igrača.

Dubljević je naglasio da od prošlogodišnje ekipe na raspolaganju ima sedam igrača da su to većinom bekovi i krila.

"Veliki je problem što do desetak dana pred početak prvenstva nećemo imati puni roster na treningu. Počeli smo sa 12 igrača pripreme, čekamo i navijamo da se što prije završi finalna serija između SC Derbija i Budućnost Volija, jer tu imamo pet-šest igrača koje čekamo da nam se priključe, plus Luka Bogavac koji je opravdano odsutan do 5. juna", kazao je Dubljević.

Na širem spisku selektora Dubljevića su: Fedor Žugić, Danilo Ivanović, Luka Bogavac, Đorđe Jovanović, Zoran Vučeljić, Andrija Grbović, Lazar Radetić, Vasilije Dulović, Stefan Vukčević, Lazar Vukčević, Milun Mićanović, Siniša Bošković, Amar Hot, Petar Minić, Amar Ličina, Igor Joković, Nikola Ratknić, Andrija Vučurović, Mihailo Stijović, Filip Bošković, Aleksa Lekić, Krsto Dubljević, Jakša Pejović i David Mirković.

Dubljević je kazao da već 7. juna njegove izabranike čeka prva provjera protiv Kanade, a na turniru u Šibeniku rivali će biti još Hrvatka i Češka.

"Turnir u Hrvatskoj je dosta jak i daće nam smjernice i pokazati na koje igrače ozbiljnije možemo da računamo na velikom prvenstvu. Poslije toga igraćemo protiv Sjeverne Makedonije i bilo bi fenomenalno da tada budemo kompletni", rekao je crnogorski selektor.

Rivali na šampionatu kontinenta su Španija, Estonija i Srbija.

"Ove godine smo imali prvi put situaciju da smo povlašćeni na žrijebu. Ipak, desilo nam se da dobijemo Srbiju koja se vratila iz B divizije, a ona je uvijek favorit za medalju. Uz Španiju i Estoniju to je moguće i najteža grupa na šampionatu. Teška je i ona sa kojom se ukrštamo, ali tako je svake godine", zaključio je Dubljević.

Bonus video: