Kalkulacije: Srbija - najizgledniji protivnik

Predstavljamo vam kombinacije koja bi četiri tima mogla da zauzmu 2. mjesto i izađu na megdan ekipi Bogdana Tanjevića
125 pregleda 36 komentar(a)
Bogdan Bogdanović, Foto: FIBA
Bogdan Bogdanović, Foto: FIBA
Ažurirano: 07.09.2017. 08:34h

Ako se ne dogode dva velika čuda u posljednjem kolu grupe C - da Mađarska šokira Španiju, a da potom Rumunija iznenadi Crnu Goru - „crveni” će sa 3. mjesta otići u osminu finala. Ako bi se nevjerovatni scenario dogodio, Bojan Dubljević i drugovi bi bili četvrti u grupi.

Dakle, gotovo je sigurno da će Crna Gora u svom prvom meču nokaut faze na evropskim prvenstvima igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe D, koja se igra u Istanbulu. Predstavljamo vam kombinacije koja bi četiri tima mogla da zauzmu 2. mjesto i izađu na megdan ekipi Bogdana Tanjevića.

SRBIJA

Najizgledniji rival Crne Gore. Aktuelni olimpijski i svjetski vicešampioni u posljednjem kolu igraju sa Belgijom od 16.15 časova. Ukoliko pobijede, puleni Aleksandra Đorđevića će osigurati makar drugu poziciju u grupi, a mogu da budu prvi samo ako Letonija savlada Tursku na zatvaranju takmičenja u „Ulker sport areni” od 19.45 sati.

LETONIJA

Tim sa Baltika je zamrsio situaciju u grupi pobjedom u 4. kolu nad do tada perfektnom Rusijom (84:69). Letonci su čak imali šansu da slave sa 17 koševa razlike i u eventualnom krugu sa Srbijom i „zbornajom“ budu najbolji. Sada im pobjeda garantuje „samo” 2. mjesto i meč sa Crnom Gorom, a poraz ih vodi na 4. poziciju i već prežaljenu situaciju protiv svemoćne Španije.

TURSKA

I Turska bi mogla do 2. pozicije u grupi D, ali samo ako u prvom meču dana Velika Britanija iznenadi Rusiju. U tom slučaju bi domaćinu šampionata bio neophodan dvocifren trijumf nad Letoncima, kako bi u krugu sa njima i Rusima imali najbolju koš-razliku.

Ako i „orlovi” i „zbornaja” izgube, Turska ne bi mogla da bude druga, jer bi u tom krugu imala pobjedu i dva poraza.

RUSIJA

Rusi bi mogli da budu prvi ili treći, a najteže drugi. „Zbornaju” bi na 2. mjesto vodile samo pobjede Belgije nad Srbijom i Letonije protiv Turske, šta god da ona uradi protiv Britanaca - u slučaju pobjede bi imala skor 4-1 i bila iza Letonaca zbog poraza u međusobnom meču, a ako izgubi bila bi ispred „orlova”, jer ih je savladala.

Bonus video: