Mijović: Prava motivacija i odnos su rezultirali trofejom

"Tražilo se da prođemo Megu i plasiramo se u polufinale ABA lige i da budem šampioni. To je ono što smo uradili. A ono što nismo - morali smo da budemo bolji u polufinalu protiv Crvene zvezde. Moj status? Rano je za tu priču", kazao je Mijović

6409 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija nisu ostavili dilemu - deklasirali su SC Derbi i u trećem meču finala (103:87) i došli do 15. titule prvaka Crne Gore.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Petar Mijović.

"Opravdano smo se pribojavali ove serije nakon svega što je uradio Derbi ove sezone. Mi nismo bili u dobroj ambijentu, ali smo u ovom sastavu izvukli maksimum. Nisam očekivao da bude ovako glatko, bez obzira na to što smo slavili ubjedljivo u drugoj i trećoj utakmici. SC Derbi je svakako bio izuzetan rival i čestitam mu na svemu", rekao je Mijović i dodao:

"Čestitam i mojim igračima - dali smo sve, nije bilo lako, jer je sezona duga. Imali smo motivaciju i dobar odnos i sve je to rezultiralo trofejom", istakao je Mijović.

Mijović je došao u finišu sezone umjesto Vladimira Jovanovića.

"Tražilo se da prođemo Megu i plasiramo se u polufinale ABA lige i da budem šampioni. To je ono što smo uradili. A ono što nismo - morali smo da budemo bolji u polufinalu protiv Crvene zvezde. Moj status? Rano je za tu priču", zaključio je Mijović.

Bonus video: