Novo saopštenje Crvene zvezde: Nećemo igrati 12. i 14. juna, ovo je možda kraj ABA lige

"Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopštenju od 31.05.2023. godine, da neće igrati finale dok se ne završi finale srpskog prvenstva", piše u saopštenju

9156 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Tri dana nakon prethodnog saopštenja, u kojem je poručila da neće igrati finale AdmiralBet ABA lige dok ne završi obaveze u plej-ofu Košarkaške lige Srbije, uprava KK Crvena zvezda se opet oglasila.

Sada je reagovala na odluku čelnika regionalnog takmičenja da se prva dva meča finala igraju 12. i 14. juna, kada je Zvezda trebalo da igra KLS.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost nakon sramnog saopštenja ABA lige sa terminima odigravanja finalnih utakmica da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. jun 2023.godine! Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopštenju od 31.05.2023. godine da neće igrati finale dok se ne završi finale srpskog prvenstva", piše u saopštenju.

"Pošto je ABA liga i zakazivanjem termina u vrijeme odigravanja finalne serije prvenstva Srbije (12.6 - 22.6.2023. godine) pokazala koliko je pod uticajem jednog kluba i ljudi koji je svojim djelovanjem kompromituju i žele da osvoje titulu van terena (što je sada valjda svima jasno), KK Crvena zvezda je dužan da obavijesti javnost kako je došlo do zakazivanja ovih termina i vrlo moguće kraja ABA lige kao takmičenja".

Za glavnog krivca navode sportskog direktora Miliju Vojinovića, jer smatraju da je pod uticajem sportskog direktora Partizana, Zorana Savića.

"KK Crvena zvezda zna da je Vojinović odredio ove termine nakon velikih pritisaka tokom četvrtka i petka, i u direktnom dogovoru sa zvaničnikom KK Partizan Zoranom Savićem, istim onim koji je tako revnosno tužakao naš klub u Evroligi i pojedinim španskim klubovima tokom ove sezone; Nismo upoznati sa činjenicom da je Zoran Savić zvaničnik ABA lige, već samo službenik jednog kluba i ove termine ne prihvatamo, niti ćemo se pojaviti na terenu 12. i 14. juna. Sve vaše aktivnosti i pokušaj eventualnog proglašenja drugog finaliste osvajačem ABA lige pratiće sudske tužbe, ali i vaša materijalna i krivična odgovornost za kraj ABA lige ovakve kakve je poznajemo".

Ako bi izašla na teren na prvi meč finala, Zvezdina pauza od druge utakmice protiv Budućnost Volija iznosila bi 20 dana (u saopštenju piše 23) i podsjećaju da je Vojinović dozvolio Partizanu da ne igra u ABA ligi dok je trajalo četvrtfinale Evrolige.

"Vojinović je suprotno dogovoru sa Skupštine ABA lige prije početka sezone, na kojoj je dogovoreno da se paralelno igraju utakmice u ABA ligi i međunarodnim takmičenjima), omogućio KK Partizan da ne igra utakmice u ABA liggi, dok ne završi takmičenje u Evropi, bez ikakve konsultacije sa ostalim klubovima učesnicima. Kao klub, i predstavnik Srbije, pitammo kako je moguće da je finale prvenstva Slovenije koje se igra 1. i 3. juna važnije od finala prvenstva Srbije? Uz Vaše ćutanje, ponovno povlačenje i nečiju ideju da finale startuje tek polovinom juna (zbog navodne ponovne zauzetosti hale), KK Crvena zvezda bi plej-of ABA lige igrao gotovo dva mjeseca, i okončao bi ga krajem juna, što je nezapamćeno u istoriji", piše u saopštenju.

Bonus video: