"Basket u mom kvartu": Dežurni krivci glavni na Pričelju, poznati svi učesnici finalnog turnira

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe

3342 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Lopičić
Foto: Dejan Lopičić

Protekle subote na otvorenom terenu u naselju Pričelje održan je posljednji, četvrti kvalifikacioni turnir drugog izdanja ''Basketa u mom kvartu'', koji organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe, iz kojih su po dvije najbolje izborile plasman u četvrtfinale.

U ključnoj fazi takmičenja, iz razloga što pobjednici dobijaju vizu za završni turnir u Njegoševom parku, Dežurni krivci (Nikola Rondović, Filip Popović, Luka Kovačević i Miloš Jelovac) eliminisali su Satoshi rezultatom 21:13, dok je Koučing staf Junior (Šćepan Tošić, Miljan Vujanović, Dušan Vučelić i Nikola Marić) nadigrao Ćikos Lokos 21:12.

Na drugom košu Parni valjak (Dušan Marković, Mladen Matanović, Željko Matanović i Božo Mišolić) slomio je otpor B(u)razzersa 21:15, dok je NLO (Nemanja Anđić, Bogdan Radulović, Lazar Bailović i Osman Idrizović) bio bolji od Top guns-a 19:13.

U prvom polufinalnom okršaju Dežurni krivci su bez većih poteškoća izašli na kraj sa Koučing staf Juniorom 15:5, da bi u drugom, mnogo neizvjesnijem, Parni valjak trijumfovao nad NLO 20:17.

U finalnom obračunu Dežurni krivci su demonstrirali silu protiv istrošenih momaka iz Parnog valjka, 21:9, zasluženo osvojivši prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 200 eura, dok je drugoplasirani tim nagrađen poklon paketima od sponzora proteini.si.

"Turnirom na Pričelju zaključena je serija kvalifikacionih turnira i poznati su svi učesnici završnog spektakla koji će biti održan 24. juna na kultnom terenu ''Dragan Ivanović'' u Njegoševom parku: pored Dežurnih krivaca, Parnog valjka, Koučing staf Juniora i NLO-a, to su: Antena M, Veterani Morača, Frulaši i 4 sobe sa turnira na Zabjelu, potom Cetinje, Limun, Vukovi i Tristar, koji su vizu za Njegošev park čekirali na turniru u centru Podgorice, te ekipe Kobe, Maraguni, Pažići i Monteniggersi, koje su to učinili na turniru ''preko Morače'', saopštili su organizatori.

''Na četiri turnira širom Podgorice učestvovalo je čak 57 ekipa, što govori koliko je interesovanje probudio naš projekat koji smo nazvali ''Basket u mom kvartu''. Sada nas očekuje organizacija finalnog događaja 24. juna, i ne sumnjamo da ćemo gladati fantastičan basketaški spektakl 16 ekipa koje su najviše pokazale u kvalifikacijama, te propratna takmičenja u šutu za tri poena i za publiku. Nagradni fond je uvećan u odnosu na prošlogodišnji i on iznosi 3.200 eura: 1.600 za pobjednike, 900 za drugoplasirani tim i 600 za bronzane, te 100 za najboljeg šutera, a novost je da će biti uručena i ''Dunk shop MVP'' nagrada za najboljeg igrača turnira – poklon vaučer u vrijednosti od 200 eura. Koristim priliku da se zahvalim našim partnerima iz proteini.si i da pozovem publiku da 24. juna napuni tribine terena ''Dragan Ivanović'' i uživa u dobroj atmosferi i basketaškoj predstavi'', kazao je koordinator manifestacije ''Basket u mom kvartu'' iz Sekretarijata za kulturu i sport, Miloš Stijepović.

Bonus video: