Shaolin osvojio 3x3 turnir u Portonovom

Uz mnogo dobrih i uzbudljivih poteza, do pehara je stigla ekipa Shaolin u sastavu Aleksa Vujadinović, Ibrahim Cenović, Marko Vesković i Vladimir Marljukić pobjedom nad Termosistemom

2731 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 3x3 Montenegro
Foto: 3x3 Montenegro

Dvodnevnim basket događajem minulog vikenda u Portonovom je startovao 3x3 Montenegro LOB Tour 2K23.

U saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Ministarstvom prosvjete, održana je COK 3x3 liga osnovnih škola na kojoj je nastupilo šest ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ „Dašo Pavičić II” iz Herceg Novog, drugoplasirana je bila ekipa OŠ „Milan Vuković” iz Golubovaca, dok je treća bila ekipa iz OŠ „Nikola Đurković” iz Radanovića.

Najbolji mladi basketaši
Najbolji mladi basketašifoto: 3x3 Montenegro

Na premijerni turnir 3X3 Portonovi 2k23 prijavilo se rekordnih 28 ekipa. Prvog dana 18 ekipa je igralo kvalifikacije, a do finala, samim tim i mjesta u glavnoj fazi turnira, stigli su timovi Dojč i Louis Scola.

U nedjelju se 10 ekipa borilo za 1. mjesto, a nakon grupne faze i eliminacionih mečeva, u finalu su se sastale ekipe Shaolin i Termosistem.

Uz mnogo dobrih i uzbudljivih poteza, do pehara je stigla ekipa Shaolin u sastavu Aleksa Vujadinović, Ibrahim Cenović, Marko Vesković i Vladimir Marljukić.

Drugoplasirani Termosistem je nastupio u sastavu Dejan Džaković, Dejan Posuka, Dražen Otašević i Goran Posuka.

Ekipa Shaolin je osvojila nagradu u iznosu od 1.000 eura, Termosistem 400, uz dodatne nagrade od sponzora.

Turneja 3x3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket ovog ljeta stiže u Bar, Bijelo Polje, Pljevlja, Mojkovac, Nikšić, Ulcinj, Budvu i Podgoricu. O tačnim terminima održavanja turnira javnost će biti naknadno obaviještena.

Bonus video: