Finiš za sva vremena: Fener za 21 sekundu preokrenuo minus sedam, ali je Klajburn ućutkao sve

Amerikanac dao četiri trojke u završnih 110 sekundi, posljednju uz zvuk sirene i spriječio jedan od najvećih preokreta u istoriji košarke - Efes slavio 92:90 i izjednaćio u polufinalu Superlige Turske na 1:1

14280 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK
Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Poslije minus 42 na prvoj utakmici polufinala Superlige Turske (108:66), očekivala se reakcija Anadolu Efesa na terenu najvećeg rivala, Fenerbahčea.

Niko, međutim, nije mogao ni da sanja šta će se dešavati u „Ulker areni” i kako će „pivari” dobiti utakmicu (92:90).

Činilo se da je sve riješeno sredinom posljednje četvrtine kada je tim Ergina Atamana stekao dvocifrenu prednost, ali se Fener nije predavao.

Ništa nije bilo gotovo ni 27 sekundi prije kraja, kada je Vil Klajburn pogodio trojku i povisio na 89:82.

Odmah je uzvratio Marko Gudurić, takođe iza linije 6,75, a potom Skoti Vilbekin izborio „mrtvu” loptu u duelu sa Ilajdžom Brajantom.

Lopta je pripala Fenerbahčeu, a odmah je novu trojku dao Tarik Biberović za 88:89 na 15,2 sekunde do kraja.

Ataman je uzeo tajm-aut, a problem Dimitrisu Itudisu je bio što je njegov tim imao dva „mala” faula.

Dva puta su „žuto-plavi” pravili faul nad Vasilijem Micićem, prije nego što je Najdžel Hejs-Dejvis prekinuo očajan pas ka Klajburnu i zakucao za preokret na šest sekundi do kraja.

Trofejni trener, koji na kraju sezone ide u Panatinaikos, nije imao tajm-aut, ali mu je upad domaćih navijača na teren omogućio da da savjet svojim igračima.

Samo je rekao da lopta ide Klajburnu, koji je uz zvuk sirene, preko ruke Hejs-Dejvisa, pogodio svoju četvrtu trojku u posljednjih 110 sekundi za konačnih 92:90!

Nakon posljednje sirene, Ataman je digao ruke visoko uvis, a onda krenuo ka klupi rivala da se pozdravi sa Itudisom.

Grka nije bilo tamo, jer je odmah nakon trojke Klajburna ljutito bacio tablu za crtanje akcija, pogodio svog pomoćnika i krenuo ka tunelu.

Bonus video: