Dubljević: Bićemo spremni za osminu finala, ko god nam bude rival

Posljednje kolo odlučiće i ko će biti rival Crnoj Gori u prvoj eliminacionoj fazi. Najbliža je Srbija, ukoliko se sjutrašnji mečevi u grupi D završe očekivanim rezultatom
1 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: FIBA Europe
Bojan Dubljević, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 06.09.2017. 13:04h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ispunila je cilj i plasirala se u osminu finala Eurobasketa.

Uradila je ono što se očekivalo u konkurenciji Češke, Mađarske i Rumunije.

Prolaz među 16 najboljih osiguran je juče, ubjedljivim trijumfom nad Česima.

"Protiv Češke prikazali smo najbolju igru koja raduje pred nastavak takmičenja. Nekoliko naših igrača se razigralo, imali smo široku rotaciju i nema sumnje da ćemo biti maksimalno spremni za osminu finala", kazao je pomoćni trener reprezentacije Dušan Dubljević.

Posljednji meč grupne faze, Crna Gora igra sjutra od 19 i 45 protiv Rumunije. Ukoliko ne bude iznenađenja u duelu sa nejakim domaćinom, koji je izgubio četiri prethodna meča, "crveni" će kao trećeplasirana selekcija grupe C ići u osminu finala.

"Rumunija će sigurno tražiti pobjedu pred punim tribinama. Naše je da odigramo profesionalno i odgovorno, a taj meč poslužiće nam kao dodatno uigravanje pred eliminacionu fazu", kazao je Dubljević.

Posljednje kolo odlučiće i ko će biti rival Crnoj Gori u prvoj eliminacionoj fazi. Najbliža je Srbija, ukoliko se sjutrašnji mečevi u grupi D završe očekivanim rezultatom.

Kalkulacije može da poremeti Letonija, ako savlada domaćina Tursku...

"Situacija još nije potpuno jasna. Svakako da to neće biti lak meč, kako nama, tako i njima, bez obzira na ime rivala. Kada dođe vrijeme, kada budemo znali protivnika razmišljaćemo o tome”, zaključio je Dubljević.

Duel Crne Gore i Rumunije igra se sjutra u 19 sati i 45 minuta.

Bonus video: