Tandem Jokić-Mari vodio Denver do pobjede na Floridi

Nagetsi vratili brejk i poveli sa 2:1 u velikom finalu NBA lige, Nikola Jokić i Džamal Mari ispisali istoriju

13078 pregleda 11 komentar(a)
Još jednom pokazao sav svoj repertoar: Nikola Jokić u duleu sa Bamom Adebajom, Foto: Reuters
Još jednom pokazao sav svoj repertoar: Nikola Jokić u duleu sa Bamom Adebajom, Foto: Reuters

Nije dugo trebalo Denveru da se oporavi od poraza na domaćem parketu - Nagetsi su savladali Majami rezultatom 109:94 i sada vode 2:1.

Do važnog trijumfa su ih predvodili dva najbolja igrača. Nikola Jokić i Džamal Mari su postali prvi par saigrača u istoriji NBA lige koji su zabilježili tripl-dabl sa po 30 ili više poena, dok je srpski centar, koji je utakmicu završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija, postao prvi igrač u NBA finalima sa takvim učinkom.

Ekipe su se u prvom poluvremenu smijenjivale u vođstvu, a gosti iz Kolorada su prevagu napravili u trećoj dionici

Otvorili su drugi dio meča serijom 6:0, nakon koje su prvi put bili na dvocifrenom plusu (48:59), Jokić je bio u sjajnom ritmu, Kristijan Braun je sa klupe odigrao fenomenalno u oba pravca, pa je "grumenje" na ulazu u posljednji kvartal imalo 14 poena prednosti (68:82).

"Vrelina" nije uspijela da napravi seriju u četvrtoj četvrtini kao na prethodnoj utakmici, što je Denver iskoristio i mirno priveo meč kraju.

Mari je bio najefikasnij u pobjedničkom taboru sa 34 poena, uz po 10 skokova i asistencija, Jokić je upisao 32, a Braun je dodao 15.

Džimi Batler je sa 28 poena bio najbolji strijelac Hita, Bam Adebajo je imao 22, uz 17 skokova, dok je Kejleb Martin postigao 10.

Nagetsi su imali čak 25 skokova više od domaćina (58 naspram 33), a uspjeli su da limitiraju momke iz Saut Biča na svega 37 odsto šuta iz igre (34/92).

Četvrta utakmica je na programu u noći između petka i subote sa početkom od 02:30 časova.

Bonus video: