Partizan prihvatio, finale ABA lige kreće 13. juna

"Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomjeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija", naveli su "crno-bijeli"

6877 pregleda 8 komentar(a)
Duel Hasana Martina i Džejmsa Nanelija ranije tokom sezone, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Duel Hasana Martina i Džejmsa Nanelija ranije tokom sezone, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 09.06.2023. 15:13h

ABA liga, Partizan i Crvena zvezda su konačno riješili nedoumice - finale regionalnog takmičenja kreće 13. juna.

To je jasno nakon što je ABA liga danas objavila konačne termine finalne serije, a Partizan - koji je domaćin prve dvije utakmice - nekoliko sati kasnije potvrdio da je pod nekom vrstom pritiska prihvatio raspored.

"Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomjeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija", naveo je Partizan.

"Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan Mozzart Bet se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne "majstorice" pomjeri sa 23. na 22. jun. Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u "crno-bijeloj" Areni", objavio je Partizan.

Crvena zvezda je na putu do finala eliminisala Zadar i Budućnost Voli, dok je Partizan bio bolji od SC Derbija i Cedevita Olimpije.

Bonus video: