Denver opet slavio u Majamiju, Nagetsi na korak od istorijske titule

Ekipa iz Kolorada još jednom bolja od "vreline", u noći između ponedeljka i utorka prva šansa za "grumenje" da postanu šampioni

17848 pregleda 176 reakcija 13 komentar(a)
Sa 27 poena bio najefikasniji igrač Denvera: Eron Gordon u duelu sa Bamom Adebajom, Foto: Reuters
Sa 27 poena bio najefikasniji igrač Denvera: Eron Gordon u duelu sa Bamom Adebajom, Foto: Reuters

Tokom regularne sezone se moglo nazrijeti, ali je u plej-ofu svima postalo jasno - Denver je najbolja ekipa u ligi.

Nagetsi su savladali Majami rezultatom 108:95, pobijedili i drugi put na Floridi i sada se sa vođstvom 3:1 vraćaju u Kolorado, gdje će već u noći između ponedeljka i utorka imati prvu priliku da ispišu istoriju i osvoje prvu titulu u 56 godina dugoj istoriji franšize.

Timsko zalaganje i disciplinovana odbrana je bila potrebna da bi se ohladila "vrelina", a momak koji je iskočio iz drugog plana i vjerovatno bio junak meča jeste Eron Gordon.

Krilni centar Nagetsa je povukao ekipu početkom druge četvrtine kada je Jokić bio na klupi, u tim minutima su gosti prvi put otišli na osjetljiviju prednost, a meč je završio sa 27 poena.

Brus Braun je sa klupe postigao 21 poen (8/11 iz igre), od čega 11 u posljednjih šest minuta meča, čime je rješio pitanje pobjednika.

Vedete Denvera, Nikola Jokić i Džamal Mari, nisu ovog puta upisali po tripl-dabl, ali su itekako dali svoj doprinos.

Jokić je imao 23 poena, 12 skokova, četiri asistencije i po tri ukradene lopte i blokade, dok je Kanađanin upisao 15 poena i 12 asistencija i postao prvi igrač koji je na prve četiri utakmice u finalu podijelio barem 10 uspješnih dodavanja.

Džimi Batler je sa 25 poena bio najbolji strijelac Hita, Adebajo je dodao 20, Kajl Lauri 13, Dankan Robinson i Kevin Lav po 12...

Gledajući dvije utakmice odigrane u Saut Biču, čini se da je Denver pronašao način da zaustavi Majami, braneći Batlera i Adebaja bez pomoći, čime se neutralizovala šuterska potencija "vreline".

Ipak, Hit je pokazao kroz ovogodišnje doigravanje da ih nikada ne možete otpisati, a Nagetsi najbolju inspiraciju mogu da izvuku iz riječi legendarnog Kobija Brajanta, koji je na pitanje novinara da li se osjeća dobro nakon što su Lejkersi poveli 2:0 u finalu protiv Orlanda rekao:

"Jesmo li pobijedili četiri puta? Ne? Posao nije završen".

Bonus video: