Crna Gora – Srbija: Projektovani duel osmine finala

Ako se sva tri meča posljednje runde u grupi D završe očekivanim rezultatima – pobjedama Rusije, Srbije i Turske, prvo mjesto u grupi zauzeće Rusija, drugo Srbija, treće Turska, a četvrto Letonija
58 komentar(a)
srbija crna gora, Foto: Beta
srbija crna gora, Foto: Beta
Ažurirano: 05.09.2017. 20:59h

Posljednji dan grupne faze Eurobasketa odlučiće s kim će Crna Gora igrati u osmini finala.

„Crveni“ bi u Istanbul trebalo da odu kao trećeplasirana selekija iz grupe C, ukoliko se u četvrtak ne dogode iznenađenja na mečevima Crna Gora – Rumunija i Španija – Mađarska.

To znači da će se sastati sa selekcijom, koja osvoji drugo mjesto u grupi D.

Toj poziciji je najbliža Srbija, koja uoči posljednjeg kola ima isti skor kao Rusija i Letonija (3-1), a pobjedu više od Turske.

Izabranicima Saše Đorđevića ostao je još meč sa Belgijom, u kome su izraziti favoriti, ali je Rusija još veći favorit u duelu sa Velikom Britanijom.

Najviše neizvjesnosti očekuje se u susretu Turska – Letonija, ali je domaćin u prednosti, možda ne zbog igre koju pokazuje, koliko zbog navijača i atmosfere.

Ako se sva tri meča posljednje runde u grupi D završe očekivanim rezultatima – pobjedama Rusije, Srbije i Turske, prvo mjesto u grupi zauzeće Rusija, drugo Srbija, treće Turska, a četvrto Letonija.

Rusija i Srbija imale bi po četiri pobjede, a Rusi bolji međusobni skor od Srbije.

Ako Letonija pobijedi Tursku, Srbija će osvojiti prvo mjesto u grupi, jer u trouglu sa Letoncima i Rusima ima najbolji skor, odnosno najbolju koš- razliku.

Bonus video: