Juniori počeli pripreme za EP, Milović: Imamo talentovanu generaciju

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu B divizije u Portugalu igrati u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Mađarskom, Slovačkom i Albanijom

4884 pregleda 5 komentar(a)
Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo B divizije koje se od 21. do 30. jula održava u Portugalu.

Crna Gora će u Portugalu igrati u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Mađarskom, Slovačkom i Albanijom. Prvi meč je 21. jula protiv Mađara.

Selektor Vaso Milović računa na 17 igrača. Van sastava je trenutno David Mirković, koji igra za mladu reprezentaciju i trebalo bi u finišu priprema da se pridruži juniorima.

"Nadam se da ćemo ostati zdravi, to je najvažnije. Imamo tu situaciju sa Davidom Mirkovićem, koji igra za mladu reprezentaciju. Ako sve bude kako bi trebalo, priključiće se u finišu priprema i odigrati Evropsko prvenstvo sa nama," kaže selektor Milović.

Crna Gora će od 27. do 29. juna učestvovati na turniru u Sjevernoj Makedoniji, gdje će, osim protiv domaćina, igrati protiv Grčke i Izraela. Za 3. i 4. jul su zakazani mečevi sa Kosovom u Tivtu.

"Očekujem da stvorimo dobru i radnu atmosferu, da dobro odradimo pripreme. Čekaju nas naporne pripreme u Tivtu, odlične provjere i imamo dovoljno vremena da se spremimo za sve izazove koji nas čekaju u Portugalu. Grupa je jaka, očekujemo takmičarske mečeve od starta. Svi jedva čekamo start. Generacija je jako talentovana. Mislim da je najbitniji naš pristup i ako budemo na maksimumu vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat," zaključuje Milović.

Na spisku su: Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Lazar Čarapić, Petar Kažić, Vasilije Todorović, Luka Đurović, Aljoša Drašković, Vasilije Ivančević, Marko Radunović, Aleksa Janičić, Petar Radonjić, Andrija Jošović, Matija Otašević, Milorad Brajović, Maruan Čičić, Vanja Vojinović i Stefan Perović.

Bonus video: