Ivanović uoči finala: Da bude fešta, da bolji pobijedi

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u utorak (20) ekipi Partizana u "Štark areni", u prvoj utakmici finalne serije ABA lige

4915 pregleda 5 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Duško Ivanović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je danas da su svi spremni i željni početka finalne serije ABA lige, kao i da će protiv Partizana najvažnije biti samopouzdanje i strpljenje.

"Napokon počinjemo, poslije toliko vremena, svi smo željni da počnemo, navijači i igrači jednog i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo, i da bolji pobijedi", rekao je Ivanović, prenio je klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u utorak (20) ekipi Partizana u "Štark areni", u prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

Zvezda je posljednju utakmicu u ABA ligi odigrala 23. maja, kada je u Podgorici savladala Budućnost sa 97:56, u drugom meču polufinala.

"Crveno-bijeli" početak finalne serije ABA lige dočekuju sa osvojenom titulom u Superligi Srbije, nakon što su u nedjelju u Železniku savladali FMP (82:72) i slavili sa ukupnih 2:0.

Ivanović je dodao da je pauza u ABA ligi mnogo toga poremetila.

"U svim utakmicama će biti ključ kvalitet jedne i druge ekipe, i prevaga koju imaju. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Vidjećemo šta će da prevagne na kraju. Što se tiče tima, na ovakvim utakmicama nema nikakvog opravdanja, sjutra su svi spremni. Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi u svojoj igri", istakao je on.

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović ocijenio je da njegovu ekipu očekuje psihički i fizički jako teška finalna serija.

"Čeka nas ekipa koja je fizički jaka sa dosta atleticizma. Danas ćemo finiširati neke detalje, ali svakako nas čeka zanimljiva serija. Biće tvrde i neizvjesne utakmice, promijenili smo se dosta i mi i oni od prve utakmice koje smo igrali u Areni. Moramo da imamo jasnu viziju kako da napadnemo, ali i kako da se branimo. Želja neće izostati i bićemo spremni. Svi su jako motivisani, spremni, žele svi da završe sezonu na pravi način. Sviđa mi se ono što vidim i čujem u svlačionici pred ovo finale", zaključio je Nedović.

Finalna serija ABA lige igra se na tri pobede.

Bonus video: