Odlično prvo poluvrijeme Partizana, Zvezda se probudila u nastavku: "Crno-bijeli" poveli u finalu ABA lige

Partizan savladao Crvenu zvezdu (88:80) i poveo 1:0 u finalu Admiralbet ABA lige

8179 pregleda 6 komentar(a)
Panter i Ledej, Foto: Partizan/Emilija Jovanović
Panter i Ledej, Foto: Partizan/Emilija Jovanović

Prvi čin finala Admiralbet ABA lige pripao je Partizanu, koji je večeras u krcatoj "Štark areni" savladao Crvenu zvezdu (88:80) i poveo 1:0.

Partizan je oborio rekord ABA lige po broju gledalaca na jednom meču - na tribinama je bilo 18.324 navijača. A ekipu je ove sezone gledalo više od pola miliona navijača.

Dva različita poluvremena viđena su večeras u "Areni" - Partizan je u prvom igrao odlično i u napadu i u odbrani, zatrpao je koš rivala i nakon 20 minuta vodio 56:36.

Željko Obradović i Duško Ivanović
Željko Obradović i Duško Ivanovićfoto: Partizan/Emilija Jovanović

Partizan je u prvom dijelu igrao na krilima Kevina Pantera i Zeka Ledeja, koji su pogađali iz svih pozicija. Sa druge strane Duško Ivanović nije mogao da nađe pravu petorku, a Zvezdi ništa nije polazilo za rukom.

Drugo poluvrijeme u ekipi Zvezde počeli su Marković, Kampaco, Dobrić, Petrušev i Mitrović. I zaigrao je aktuelni šampion mnogo bolje, ali je u tom periodu svaki nalet Zvezde odbijao Alen Smailagić, koji je imao nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Alen Smailagić
Alen Smailagićfoto: Partizan/Emilija Jovanović

Poslije poena Bentila Zvezda je prišla na minus deset (71:61), ali je Partizan sa četiri vezana poena otišao na 75:61. Nije se ekipa Duška Ivanovića predavala, pa je poslije novih poena Bentila i polaganja Nedovića bilo 83:77. Nakon toga je Nedović bio neprecizan, Kampaco je u kontri promašio polaganje, mada se činilo da je više želio da iznudi faul Pantera i Partizan je sačuvao pobjedu.

U sastavu Partizana večeras je bio Aleksa Avramović koji se oporavio od povrede i operacije šake. Na drugoj strani nije bilo povrijeđenog Luke Vildose.

Najefikasniji kod Partizana bio je Ledej sa 24 poena. Panter je ubacio 19, a Smailagić 11.

Kod Zvezde je najbolji bio Dobrić sa 17 poena. Kampaco je ubacio 15, Petrušev 11, a Bentil i Nedović po 10 poena.

Drugi meč je za dva dana, takođe u "Štark areni".

Bonus video: