Usudićemo se da sanjamo: Naše dame spremne za borbe u Tel Avivu

"Mislim da ćemo biti dobre, nemamo nikakav pritisak, imamo talenat, ali nekada treba i taj talenat da razvijamo. Borićemo se i vidjeti", poručila je selektorka Škerović

6319 pregleda 1 komentar(a)
Škerović i Jovanović tokom presa u Tel Avivu, Foto: Printscreen YouTube/FIBA
Škerović i Jovanović tokom presa u Tel Avivu, Foto: Printscreen YouTube/FIBA

Na svetom mjestu za izraelsku košarku, u Tel Avivu - gradu velikana Makabija - košarkašice Crne Gore sjutra (četvrtak, 11.15h) počinju sedmu Eurobasket priču.

Prvi rival u "Tel Aviv areni" je Grčka, a dame Jelene Škerović u podmlađenom sastavu i bez Jelene Dubljević, sanjaju lijepu priču iz Izraela.

"Prve utakmice su uvijek velike i važne, posebno za nas u ovom trenutku meč sa Grčkom je izuzetno bitan, tačnije najvažniji. Čeka nas veoma iskusna ekipa, sa dosta igračica iz Evrolige i Evrokupa, ali mi smo spremne i usudićemo se da sanjamo", poručila je na pres konferenciji u Tel Avivu kapitenka Milica Jovanović, kojoj će takođe ovo biti sedmi Eurobasket.

Teške pripreme su iza naših košarkašica, vrijeme je da uživaju u košarci.

"Radujemo se što sve konačno počinje, radile smo mnogo tokom posljednjeg mjeseca. Imamo dosta mladih igračica i mislim da ćemo odraditi dobar posao - zaista sam uzbuđena što sam ovdje i što sve kreće sjutra", dodala je Milica.

Njena nekadašnja saigračica Jelena Škerović i na ovom šampionatu će kao selektorka predvoditi našu selekciju.

"Mislim da smo već napravile veliki uspjeh iz male baze kakvu ima Crna Gora, sjajno je što smo ovdje, osjećaj je nevjerovatan i spremni smo za šampionat", poručila je Škerović.

O očekivanjima u Tel Avivu kaže.

"Imamo dosta mladih igračica kojima je ovo biti prvo veliko prenstvo, a tu su i neke koja iza sebe imaju nekoliko nastupa na evropskim orvenstvima. Mislim da ćemo biti dobri, nemamo nikakav pritisak, imamo talenat, ali nekada treba i taj talenat da razvijamo. Borićemo se i vidjeti", jasna je crnogorska selektorka.

Nakon utakmice sa Grčkom naše dame u petak očekuje duel sa Španijom (19.45h), dok će se u nedjelju sastati sa Letonijom (11.15h).

Iz grupe prolaze tri ekipe, s tim da će prvoplasirana ići direktno u četvrtfinale, dok preostale dvije očekuju plej-of dueli za plasman među osam najboljih.

Od četvrtfinala Eurobasket će se igrati samo u Sloveniji.

Naša selekcija nastupiće u sljedećem sastavu: Milica Jovanović, Sofija Živaljević, Jelena Vučetić, Božica Mujović, Jovana Pašić, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović i Nataša Mek.

CRNA GORA NA EUROBASKETU

Četvrtak

11.15h Crna Gora - Grčka

Petak

19.45h Španija - Crna Gora

Nedjelja

11.15h Crna Gora - Letonija

Bonus video: