Dubljević: Ko god nam dođe, dobrodošao je

"Daćemo svoj maksimum, vidjećemo šta će iz toga izaći", naglasio je 25-godišnji Nikšićanin
87 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Dubljević Eurobasket, Foto: FIBA Europe
Bojan Dubljević Eurobasket, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 05.09.2017. 15:37h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kluž - Bojan Dubljević je prije četiri godine bio drugi najmlađi igrač Crne Gore na Eurobasketu u Sloveniji, a sada je kao kapiten doveo nacionalni tim do osmine finala.

"Mnogo sam ponosan na ekipu, jer se nije lako bilo vratiti nakon poraza od Hrvatske, ostati pozitivan i dobiti najvažniji meč otkada postoji crnogorska košarka. Ušli smo u osminu finala, što nikada ranije nismo uspjeli, ali ne želimo da se zadovoljimo samo sa tim. Pokušaćemo da dobijemo svaku utakmicu. Daćemo svoj maksimum, vidjećemo šta će iz toga izaći", naglasio je 25-godišnji Nikšićanin.

Koga bi volio, a koga ne za rivala u osmini finala?

"Nije mi važno. Bilo ko da bude, moramo da se borimo i da damo maksimum. Ne postoji loša ekipa na ovom šampionatu, a ko god nam dođe za rivala, dobrodošao je", uz osmjeh je rekao Dubljević.

Njegov sugrađanin Nemanja Vranješ takođe najavljuje bitku u nekadašanjem Carigradu.

"Napravili smo uspjeh prolaskom u nokaut fazu, ali u osmini finala želimo da potvrdimo da nismo slučajno tu. Imamo kvalitet, iz dana u dan dižemo formu i mislim da ćemo imati šta da pokažemo u Istanbulu".

Bek koji je ovog ljeta prešao iz Budućnost Volija u Mornar je napomenuo da Česi nisu jaki kao prije dvije godine.

"Nema Veselog i Šilba, to je ogroman hendikep za Čehe. Ali, shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i od prvog do posljednjeg minuta igrali kako smo se dogovorili", naglasio je Vranješ.

Satoranski: Nemamo identitet i karakter

Česi su se trećim porazom praktično oprostili od Evropskog prvenstva, a prije dvije godine su bili čak sedmi.

"Teško mi je, vrlo sam razočaran igrom u posljednje dvije utakmcie. Prije dvije godine naša ekipa je imala identitet i karakter, sada to nemamo. Imali smo sastanak nakon meča protiv Mađarske, znali smo da nam je ova utakmica biti ili ne biti, ali smo se borili samo posljednjih pet minuta, kada je sve bilo riješeno", rekao je kapiten Čeha i plejmejker Vašingtona, Tomaš Satoranski.

Selektor Ronen Ginzburg je slično govorio:

"Imamo šest-sedam igrača koji nikada nisu nastupali na ovom nivou, ali borba i karakter nemaju veze sa kvalitetom. Fali nam mnogo visokih igrača, što je Crna Gora sa dominantnim košarkašima na poziciji pet koristila. Pokušali smo da to izbjegnemo, ali kad bismo skupili odbranu i onemogućili ih da daju koševe, kažnjavali su nas spoljnji igrači", naglasio je 53-godišnji Izraelac.

Bonus video: