Ko je pušio u svlačionici: Tanjević kaže da nije, ali je kazna od 1.000 eura ostala

"Primao sam hemioterapiju prije sedam godina i nikada nisam prestao da pušim, osim tamo gdje zabranjeno. Imao sam aritmični napad nakon utakmice, doktor mi je rekao da odmah odem. Nisam ni dodirnuo cigar u svlačionici", rekao je Tanjević
0 komentar(a)
Tanjević, Foto: FIBA
Tanjević, Foto: FIBA
Ažurirano: 05.09.2017. 15:04h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Bogdan Tanjević je na pres konferenciji ljutito prokomentarisao informaciju objavljenu u „Vijestima” da je kažnjen zbog nepojavljivanja pred novinarima nakon utakmice sa Mađarskom i pušenja u svlačionici.

"Neko kaže da moram da platim 1.000 eura što se nisam pojavio na pres konferenciji, a to mi je doktor preporučio. Koliko je novinara ovdje", upitao je Tanjević, nakon čega mu je odgovoreno da ih je dvoje.

Tada je nastavio monolog:

"Moramo malo više respekta da pokažemo. Crnogorske novine su objavile da sam pušio u svlačionici, a nemoguće je da neko može da bude na dva mjesta u isto vrijeme. Primao sam hemioterapiju prije sedam godina i nikada nisam prestao da pušim, osim tamo gdje zabranjeno. Imao sam aritmični napad nakon utakmice, doktor mi je rekao da odmah odem. Nisam ni dodirnuo cigar u svlačionici", rekao je Tanjević.

FIBA je u međuvremenu ublažila kaznu, jer su prihvaćeni zdravstveni razlozi za nepojavljivanje 70-godišnjeg stručnjaka na pres konferenciji i u miks-zoni nakon meča sa Mađarskom.

Kazna za pušenje je ostala, jer neko jeste zapalio cigaretu ili cigar, koji je trejdmark ljudi iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

I to ne jednom, jer je opomena stigla nakon duela sa Španijom. Ko je od njih krivac, neka vide sami između sebe. „Vijesti”, čija im svaka informacija smeta, nikako ne mogu da im budu krive što su na nas još jednom gledali kao na nekoga ko ne poštuje civilizacijske standarde i pravila...

Bonus video: